Οι αμερικανικές τράπεζες θα διανείμουν επιπλέον μέρισμα 2 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο

Οι αμερικανικές τράπεζες θα διανείμουν επιπλέον μέρισμα 2 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο

Οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σχεδιάζουν να πληρώσουν στους επενδυτές μερίσματα επιπλέον 2 δισ. Δολαρίων το επόμενο τρίμηνο, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ήρε τους περιορισμούς στις πληρωμές στους μετόχους που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει το μέρισμα της στα 70 σεντς ανά μετοχή, κατά το τρίτο τρίμηνο, μια εξέλιξη που αιφνιδίασε τους αναλυτές που ανέμεναν μια σαφώς μικρότερη αύξηση από τα 35 στα 50 σεντς ανά μετοχή. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις δαπάνες της για την επαναγορά ιδίων μετοχών, μια εξέλιξη που έχει ήδη ωθήσει ανοδικά τη μετοχή της προσυνεδριακά.

Αντιστοίχως, η Bank of America ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το μέρισμα της κατά 17% στα 21 σεντς ανά μετοχή, με την είσοδο στο τρίτο τρίμηνο, ενώ η JP Morgan ανακοίνωσε πως θα ανεβάσει το μέρισμα της από τα 90 σεντς στο ένα δολάριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Goldman Sachs που ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα της για τις κοινές μετοχές από τα 1,25 στα 2 δολάρια ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμα: Πακτωλός μερισμάτων και επαναγορών μετοχών από τις τράπεζες των ΗΠΑ