Οι 300 του Μητσοτάκη και η μάχη των Θερμοπυλών

Οι 300 του Μητσοτάκη και η μάχη των Θερμοπυλών

Σε μια εποχή που η συσπείρωση γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι εμφανής λόγω της αντιμετώπισης των κρίσεων και των απτών αποτελεσμάτων από τη διαχείρισή τους, προκύπτουν αρρυθμίες και παρεκτροπές που επιτρέπουν σε ορισμένους να θυμούνται ότι στο χώρο της δεξιάς υπάρχουν διάφορες φυλές. Και ότι κάθε μία από αυτές κοιτάζει το δικό της συμφέρον ναρκοθετώντας την πορεία ανάταξης που έχει χαραχθεί...

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Και αυτό προκύπτει όχι μόνο από την ισχυρή αποδοχή από την πλειοψηφία των πολιτών μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης της χώρας αλλά και από την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, της ύφεσης αλλά και της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό η παρέμβαση του Χρήστου Σταϊκούρα ήταν αχρείαστη και επί της ουσίας ακατανόητη πολύ δε περισσότερο διότι έγινε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ακριβώς το στίγμα ότι «όλοι μαζί» βρίσκονται ενώπιον του ελληνικού λαού και στις επιτυχίες και στα λάθη. Αλλά και διότι ουσιαστικά επέτρεψε μια ημέρα θριάμβου της ελληνικής διπλωματίας, λόγω της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μ. Πομπέο, τα βλέμματα να στραφούν αλλού.

Να στραφούν στα τοπικά συμφέροντα που εκπροσωπεί ένας βουλευτής, ο οποίος όμως από τη θέση του υπουργού είναι υποχρεωμένος να βλέπει τη γενική εικόνα ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη διαχείριση τους.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την διαφωνία του σχετικά με τη δημιουργία πρόσθετου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot spot) μεταναστών στις Θερμοπύλες, όπου και η εκλογική του περιφέρεια, επικαλούμενος ότι η περιοχή αποτελεί τόπο ιστορικής σημασίας, ότι υπάρχουν αρχαιολογικές εκρεμμότητες, αλλά και ότι επίκειται αξιοποίηση του ακινήτου στο πλαίσιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Χρήστος Σταικούρας ανάρτησε την τοποθέτησή του σχετικά με το camp των προσφύγων στις Θερμοπύλες και στην προσωπική του ιστοσελίδα, αναδεικνύοντας ο ίδιος την διαφοροποίησή του.

Οι βουλευτές είναι δεδομένο ότι κοιτούν τις περιφέρειές του και κυρίως το πως θα επανεκλεγούν. Το θέμα όμως είναι ότι μόνος τρόπος για να το πετύχουν αυτό στην παρούσα φάση και με τις συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι να πετύχει το έργο της η κυβέρνηση. Να αφήσουν δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δουλέψει και να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα για το οποίο έχει ψηφιστεί.

Είναι δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι που εκτίμησαν τον τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε και απευθύνεται σε αυτούς ο πρωθυπουργός, θα αποδώσουν τα εύσημα σε όσους συμμετέχουν στη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στο σύνολο της χώρας.