Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος: Οι  δηλώσεις Τραμπ είναι απαράδεκτες και επίθεση κατά της επιστήμης

Οι  δηλώσεις Τραμπ είναι απαράδεκτες και επίθεση κατά της επιστήμης

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τον ισχυρισμό του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βάση του οποίου οι γιατροί διογκώνουν σκόπιμα τους αριθμούς περιπτώσεων κορονοϊού 

Ο Τραμπ μιλώντας τη Παρασκευή στο Μίσιγκαν υποστήριξε, χωρίς αποδείξεις, ότι οι γιατροί μετρούν λανθασμένα τους θανάτους του κορονοϊού έχοντας οικονομικό όφελος.

«Οι γιατροί μας παίρνουν περισσότερα χρήματα αν κάποιος πεθάνει από το COVID. Το ξέρετε σωστά; Θέλω να πω ότι οι γιατροί μας είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι», επισήμανε..

Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι άλλες χώρες έδωσαν λιγότερη έμφαση στον COVID-19 ως αιτία θανάτου σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας, «Σε εμάς ισχύει το εξής: σε  περίπτωση αμφιβολίας, γράψτε κορονοϊό»...

Η Σούζαν Μπέιλι, πρόεδρος του Αμερικανικού Ιατρικού Σύλλογος, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τραμπ, επισημαίνοντας ότι οι γιατροί, οι νοσοκόμες και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν κάνει τα πάντα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τη θεραπεία των ασθενών τους.

«Ό,τι κάνουν το κάνουν λόγω του ιερού όρκου που έχουν πάρει. Ο ισχυρισμός ότι οι γιατροί - φουσκώνουν τους αριθμούς για να γεμίσουν τις τσέπες τους είναι μια κακόβουλη, εξωφρενική και εντελώς λανθασμένη κατηγορία», δήλωσε.

«Αντί να μας κάνουν επιθέσεις και να χρησιμοποιούν αβάσιμες κατηγορίες, οι ηγέτες μας πρέπει να ακολουθούν την επιστήμη και να προτρέπουν τους πολίτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις για την προφύλαξη δημόσιας υγείας - μάσκα, πλύσιμο χεριών και απόστασης», κατέληξε η Μπέιλι στη δήλωσή της.

Χθες άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ισχυρίστηκε ότι οι θάνατοι λόγω του κορονοϊού έχουν μειωθεί στο ελάχιστο παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες σχεδόν 1,000 ανθρώπινες απώλειες.

Σε μια συνέντευξη στο Fox News «The Ingraham Angle», ο γιος του προέδρου είπε ότι οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες που μιλούν για απειλή απο τον κορονοϊό είναι «πραγματικά ηλίθιοι».

Τα σχόλιά του ήρθαν την ίδια ημέρα που οι ΗΠΑ ανέφεραν 90,000 μολύνσεις Covid-19, σύμφωνα με το Κέντρο Πόρων Coronavirus του Johns Hopkins.