Οδύσσεια δίχως τέλος στην Αττική Οδό -  Παραμένουν 1.200 εγκλωβισμένα οχήματα

Οδύσσεια δίχως τέλος στην Αττική Οδό - Παραμένουν 1.200 εγκλωβισμένα οχήματα

Δεν έχει τέλος η Οδύσσεια στην Αττική Οδό, καθώς σχεδόν 20 ώρες μετά 1.200 οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα στον αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η μάχη για τον απεγκλωβισμό κάποιων οδηγών που παραμένουν εκεί.  

Μιλώντας στον Alpha ο κ.Οικονόμου, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά «οφείλουμε συγγνώμη και εξηγήσεις και θα αποδοθούν ευθύνες».

Παράλληλα, ο κ.Οικονόμου ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα 1.200 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό και πως συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους και συνέχισε «Προέχει ο απεγκλωβισμός όλων των οχημάτων, καθώς υπάρχουν ακόμα ΙΧ στην Αττική Οδό, τα οποία άφησαν οι οδηγοί τους, και καλά έκαναν, προκείμενου να μπορέσουν να φύγουν»,

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη μάχη και οι άνθρωποι να πάνε στα σπίτια τους » είπε ο Τάκης Θοδωρικάκος μιλώντας στην ΕΡΤ και επεσήμανε πως απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200.

Τόνισε επιπλέον πως με την συνδρομή του στρατού, της ΕΚΑΜ της Αστυνομίας μοιράστηκαν στους εγκλωβισμένους 1.040 μάλλινες κουβέρτες. Ο κόσμος που εγκλωβίστηκε είπε ο υπουργός έχει καταταλαιπωρηθεί. Μερικοί εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 20 ώρες. Στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν περίπου 400 άνθρωποι ώστε να έχουν θέρμανση και στοιχειώδη φιλοξενία καθώς άνοιξε και ένα ξενοδοχείο πάνω στην Αττική Οδό.

Στο μεταξύ μάχη με το χρόνο δίνουν επίλεκτα σώματα του Στρατού και η ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό. Ο Στρατός έχει φτάσει σε όλα τα σημεία και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας μοίραζαν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τον κόσμο (όσους θέλουν) σε ασφαλές σημείο, εκεί που τους λένε επί τόπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Αστυνομία.

Ανοιχτή είναι από τι 4 τα ξημερώματα η Αττική Οδός στην έξοδο της Κάντζας προς Αεροδρόμιο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δρομολόγησε συρμό χωρητικότητας 300 θέσεων στον Προαστιακό για την μεταφορά των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται από τα οχήματά τους οδηγούνται σε έξι σημεία (Πεντέλη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία), στα οποία τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που αναμένουν για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία.

Στα σημεία επίσης παρέχεται ιατρική περίθαλψη σε όποιον χρειάζεται ενώ επί τόπου υπάρχουν ασθενοφόρα. Επιπλέον σε όσους απεγκλωβίζονταν και δεν είχαν μπορέσει να φύγουν από την Αθήνα τους εξασφαλίστηκε φιλοξενία από την Πολιτική Προστασία σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

Το προσωπικό του πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αττικής έχει τεθεί από χθες σε γενική επιφυλακή και βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο.

Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν..E.O. Aθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ΕΛΑΣ απηύθυνε σύσταση στους πολίτες στην Αττική να κυκλοφορούν σήμερα αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.