ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Οι χειρισμοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην υπόθεση Folli Follie οδηγούν 1.500 εργαζόμενους στον δρόμο

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Οι χειρισμοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην υπόθεση Folli Follie οδηγούν 1.500 εργαζόμενους στον δρόμο

Από το 2018 προειδοποιούσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε τον οικονομικό διευθυντή της Folli Follie στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε ομιλία του στη Βουλή στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμαινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διόρισε τον οικονομικό διευθυντή της Folli Follie στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος προειδοποιούσε τότε στη Βουλή

«Οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο – αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της “Folli-Follie”, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του «Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων» τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017» ανέφερε στη Βουλή ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στις 26/09/18.

«Οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν άμεσα 1.500 εργαζόμενους στο δρόμο»

Σε σημερινή του δήλωση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην υπόθεση της εταιρείας Folli Follie επιβεβαιώνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αναδιάρθρωση της εταιρίας και τη διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και 5000 παγκοσμίως.

«Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο – αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας», τονίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Όπως επισημαίνει, «αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της Folli Follie, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του «Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων» τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017».

Και ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνεχίζει:

«Είναι οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και τη διαβίβαση του φακέλου των οικονομικών καταστάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, παρ’όλο που διαφαίνονταν – ήδη από τότε – στοιχεία απάτης, που, όπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιωθούν από το αναμενόμενο πόρισμα της Alvarez & Marshall.

Σήμερα λοιπόν, μετά και από την παραίτηση του χρηματοοικονομικού και των νομικών συμβούλων της εταιρίας, είναι άμεσος ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο 1500 εργαζόμενοι της εταιρίας στην Ελλάδα και 5000 στο εξωτερικό».