«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

«Όχι» στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είπε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που διεξήχθη αργά το βράδυ στη Βουλή. Το ίδιο, μάλιστα, έκαναν τόσο το ΚΚΕ, όσο και η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25, την στιγμή που το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε παρών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για τον μισθωτό των 1.000 ευρώ και 456 ευρώ για όποιον αμείβεται με 2.000 ευρώ θα έχουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα από την σωρευτική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Ανάλογη είναι η κλιμάκωση και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις.

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών επιμένοντας στη λογική του νόμου Κατρούγκαλο είναι πως η ρύθμιση θα δημιουργήσει προβλήματα στον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα κινδυνεύει λόγω των μικρότερων εσόδων.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε επί του ζητήματος υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για fake news αλλά για μια πραγματικότητα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είχε όχι στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη», προσέθεσε χαρακτηριστικά.