«Όχι» στην άρση ασυλίας του Γ. Βαρουφάκη 

«Όχι» στην άρση ασυλίας του Γ. Βαρουφάκη 

Τη μη άρση της ασυλίας του Γ. Βαρουφάκη για την υπόθεση με το Λιμενικό στην Αίγινα αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά και τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα διανοείτο ποτέ να χρησιμοποιήσει «τη βουλευτική ασυλία για να πάει διακοπές στη Μύκονο ή στην Αίγινα» και παράλληλα χαρακτήρισε «συνταγματικά, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη τη δικογραφία».

Επίσης, επιτέθηκε για το συγκεκριμένο επεισόδιο λέγοντας ότι «πλήττεται ο Κοινοβουλευτισμός, όταν αμφισβητείται το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των βουλευτών για άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων».

Υπενθυμίζεται ότι στο υπόμνημα που κατέθεσε «έβλεπε» πολιτική δίωξη ενώ κατηγορούνταν  για απείθεια και με το υπόμνημα που απέστειλε προς την επιτροπή ζητούσε την απόρριψη της δικογραφίας. 

«Η κατάθεση της εναντίον μου δικογραφίας που έρχεται σε σύγκρουση με βασικές Συνταγματικές επιταγές αποτελεί μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για το Λιμενικό Σώμα που, έτσι, ελκύει πάνω του εύλογες υποψίες για συμμετοχή αξιωματικών του σε πολιτική δίωξη Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η προστασία τόσο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος όσο και του Συντάγματος απαιτεί την απόρριψη της εν λόγω δικογραφίας με συνοπτικές διαδικασίες», αναφέρει χαρακτηριστικά  υποστηρίζοντας ότι η μετάβασή του από την οικία του στην Αίγινα προς τη Βουλή, αποκλειστικό σκοπό είχε να λάβει τον λόγο σε σημαντικές συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής.