Γερμανία - Kορονοϊός: Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί εναντίον των «διακοπών με τα πάρτι»

Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί εναντίον των «διακοπών με τα πάρτι»

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας επέκρινε σήμερα τις «διακοπές με τα πάρτι» και υπεραμύνθηκε της απόφασης να κηρύξει σχεδόν ολόκληρη την Ισπανία, περιλαμβανομένης της Μαγιόρκας, περιοχή υψηλού κινδύνου για τον νέο κορονοϊό μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων εκεί.

«Γνωρίζω πόσο πολύ οι Γερμανοί λατρεύουν την Ισπανία… Όμως, δυστυχώς, τα ποσοστά μολύνσεων εκεί αυξάνονται κατακόρυφα, παρά πολύ απότομα», ανεφερε ο Γενς Σπαν στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Όποιος πάει στην Ισπανία, παρά την προειδοποίηση, θα πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους, ενώ βρίσκεται σε διακοπές. Οι διακοπές με τα πάρτι αποτελούν ανευθυνότητα μεσούσης αυτής της πανδημίας», πρόσθεσε.

Οι πολίτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από τις περιοχές υψηλού κινδύνου για την Covid-19 υπόψιν υποβάλλονται σε τεστ ή υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Οι ιδιοκτήτες μπαρ στη Μαγιόρκα, σημειωτέον, έναν δημοφιλή προορισμό για τους Γερμανούς τουρίστες, εκφράζουν φόβους ότι τα νέα αυτά ισοδυναμούν με αναγγελία θανάτου για την ήδη καταβεβλημένες οικονομικά επιχειρήσεις τους.

«Ζούμε στον φόβο εδώ. Δεν γνωρίζουμε τι θα φέρει το αύριο», υποστηρίζει η Γκελίντε από το Μόναχο, η ιδιοκτήτρια του μπαρ Casa Baviera.

«Δεν φοβόμαστε τον ιό, φοβόμαστε για το πώς θα βγάλουμε τα προς το ζην», αναφέρει.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 30.000 Γερμανοί σε διακοπές με τουριστικά πρακτορεία στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, η συντριπτική πλειοψηφία στη Μαγιορκα, συν τους ανεξάρτητους ταξιδιώτες, έγινε γνωστό από την ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας.

Η TUI, μάλιστα, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού στον κόσμο, γνωστοποίησε ότι ακυρώνει όλα τα πακέτα διακοπών της Γερμανίας στην Ισπανία με άμεση ισχύ έως τις 24 Αυγούστου, απευθύνοντας έκκληση στους πελάτες που βρίσκονται ήδη εκεί να επιστρέψουν σε 7 επτά ημέρες.

«Εάν κλείσω, δεν θα καταφέρω να ξανανοίξω… Δεν έχω καμία βοήθεια. Πώς υποτίθεται ότι θα προχωρήσουμε έπειτα από αυτό;», λέει η Αντόνια Κοστ, ιδιοκτήτρια του μπαρ La Tapita στην Πάλμα, απαντώντας στην απόφαση του TUI να ακυρώσει όλες τις διακοπές στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ