Ο υπόκοσμος επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αγγελικός!

Ο υπόκοσμος επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αγγελικός!

Θα ήταν έκπληξη αν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του Τσίπρα -τον οποίον θα πρέπει πλέον να τον αντιμετωπίζουμε ως τρολ- δεν πολιτικοποιούσαν την δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ.

Αναμφίβολα μια δολοφονία δημοσιογράφου σε κράτος που ανήκει στην ΕΕ είναι αδιανόητη. Σε αυτές τις χώρες είναι κατοχυρωμένη η απρόσκοπτη άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και της έρευνας. Οι δολοφονίες δημοσιογράφων προκαλούν και οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά.

Στην πατρίδα μας είχαμε μια ακόμα δολοφονία δημοσιογράφου το 2010, η οποία παρέμεινε ανεξιχνίαστη. Και τότε γράφτηκαν πολλά σενάρια, αλλά απ' όσο θυμάμαι, η Νέα Δημοκρατία, που ήταν τότε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πολιτικοποίησε την δολοφονία. Δεν κατηγόρησε τον Γ. Α. Παπανδρέου γι' αυτήν.

Σήμερα, από τις πρώτες ώρες βγήκαν στο διαδίκτυο οι υπάλληλοι της Κουμουνδούρου των 0.60 και με πονηρά υπονοούμενα άφηναν να διαφανούν κυβερνητικές ευθύνες, για να μην μιλήσω και για κυβερνητική εμπλοκή στη δολοφονία του Καραϊβάζ. Τελικά, εμφανίσθηκε το αρχι-τρολ, ο ίδιος ο Τσίπρας που επέρριψε τις ευθύνες σε Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη.

Έτσι όπως διάβαζα την δήλωση Τσίπρα μου ήρθε στο νου εκείνη η 70σέλιδη έκθεση της ΕΥΠ του 2016, επί Ρουμπάτη, που αναφερόταν στην διαφθορά στην Αστυνομία.

Θυμήθηκα το όνομα του Μάλαμα, του Παπαχρήστου και την εμπλοκή ενός βουλευτή των ΑΝΕΛ σε μια ιστορία που αφορούσε τους διαγωνισμούς για την τροφοδοσία των hotspots τα οποία ως γνωστόν βρισκόταν υπό την εποπτεία του υπουργού Εθνικής Αμύνης. Ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες ύψους άνω του 1.5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Η σημερινή κυβέρνηση, παρά το οφθαλμοφανές του σκανδάλου δεν ερεύνησε το θέμα.

Ως γνωστόν οι Παπαχρήστου και Μάλαμας δολοφονήθηκαν, το 2018 και το 2019, αντιστοίχως.

Η ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2016 ενημέρωσε με έκθεση της τόσο τον τότε πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση για τις έρευνες της στις οποίες εμπλεκόταν και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση είναι ότι μετά την ενημέρωση του Α. Τσίπρα και του Ν. Βούτση ο συγκεκριμένος βουλευτής καλεί τον Μάλαμα για να του επιστήσει την προσοχή πως υπάρχει διαρροή στην επικοινωνία τους.

Εννοείται πως ουδείς πολίτης μπορεί να διανοηθεί πως υπήρξε διαρροή από το νούμερο 2 και 3 της πολιτειακής ιεραρχίας -παρ' όλο που το ζήτημα αφορούσε σε τελική ανάλυση την κυβερνητική συνοχή- αλλά όλο το γεγονός αποδεικνύει το πολυπλόκαμο και πολυσχιδές του οργανωμένου εγκλήματος.

Από την στιγμή που έχει παγκοσμιοποιηθεί η κυκλοφορία του «μαύρου» χρήματος έχει παγκοσμιοποιηθεί, σε όλα τα επίπεδα, και το οργανωμένο έγκλημα. Αλλοδαποί επαγγελματίες δολοφόνοι έρχονται, κτυπούν κι εξαφανίζονται αμέσως. Οι διωκτικές αρχές πάντα βρίσκονται μερικά βήματα πίσω.

Την υπόθεση ΕΥΠ-Μάλαμα την ανέφερα για να αντιληφθούν τα στελέχη και οι συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η θέση του κόμματος τους είναι, στην προκειμένη ιστορία, ιδιαίτερα ευάλωτη και καλόν είναι να προσέχουν στα σχόλια τους γιατί τελικά αυτοί μπορεί να περάσουν από το ταμείο για πληρωμή.

Όσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολιτική σπέκουλα, πάντα αυτός βγήκε χαμένος.