Ο Τσιτσιπάς ψάχνει νέα ρεβάνς κόντρα στον άσπονδο φίλο του

Ο Τσιτσιπάς ψάχνει νέα ρεβάνς κόντρα στον άσπονδο φίλο του

Η νέα γενιά διεκδικητών του «θρόνου» στο τένις έχει ένα μελαγχολικό παράπονο. Οι σφετεριστές των μεγάλων τίτλων είναι υποχρεωμένοι να «εκθρονίσουν» όχι έναν, αλλά τρεις «βασιλιάδες» των κορτ. Η κουβέντα περί «G.O.A.T.» (ακρωνύμιο στα αγγλικά για τον «κορυφαίο όλων των εποχών») είναι μάλλον σύνθετη, αφού κανείς δεν έχει καταλήξει στο ποιος ξεχωρίζει από την περίφημη «Big-3» των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ (από 20 τίτλους Γκραν Σλαμ) ή Νόβακ Τζόκοβιτς (17 τίτλοι). 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τη δική του «επανάσταση» στο Melbourne Park του Open Αυστραλίας, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης (17/2) θριάμβευσε επί του Ναδάλ στον προημιτελικό και προκρίθηκε στους «4»! Στα 22 του πέταξε εκτός τον έναν από τους δύο θρύλους των αγώνων (ο Φέντερερ δεν μετέχει),ενώ ο Τζόκοβιτς παίζει στον άλλο ημιτελικό, με την έκπληξη του τουρνουά, τον Ρώσο και Νο114 στον κόσμο, Ασλάν Καράτσεφ

Σταθερά Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής των ATP Finals του Λονδίνου το 2019, ο Τσιτσιπάς ανήκει στη γενιά του τένις της «επόμενης μέρας», όπως και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον οποίο θα παίξει την Παρασκευή στον τρίτο ημιτελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του.. Ο «Τσίτσι» είχε φτάσει στην τετράδα του Open Αυστραλίας το 2019, όπου έχασε από τον Ναδάλ, αλλά και του Ρολάν Γκαρός του 2020, μένοντας εκτός από τον Τζόκοβιτς. 

Ο Μεντβέντεφ, πανύψηλος με μπόι 1,98 μ., είναι Νο3 στο κόσμο, έχει αγωνιστεί στον τελικό του US Open το 2019 και παραμένει αήττητος τους τελευταίους πέντε μήνες, μετρώντας 19 διαδοχικές νίκες! Οι δυο τους, μάλιστα, συντηρούν(;) μία βεντέτα που πρόσφερε ίντριγκα σε κοινό και Τύπο. Ο 25χρονος Ρώσος είναι ο «κακός δαίμονάς» του Τσιτσιπά, καθώς μετράει πέντε νίκες και μόνο μία ήττα απέναντί του, στον πρώτο γύρο των ATP Finals του 2019. Ομως, η κόντρα τους άρχισε από την παρθενική συνάντησή τους, στους ATP Masters 1000 του Μαϊάμι, το 2018. Ο Ρώσος έγινε έξαλλος τότε από τη συμπεριφορά του αντιπάλου του στη διάρκεια του ματς και μετά τη νίκη του δήλωσε επί λέξει πως «ο Στέφανος θα πρέπει να μάθει να το βουλώνει!». 

Ο Τσιτσιπάς απάντησε πως «ο τρόπος παιχνιδιού του Ντανίλ είναι βαρετός και κουραστικός για τα μάτια του κοινού...». Στις επόμενες συναντήσεις τους η κατάσταση έμοιαζε πιο ήρεμη. Τον Αύγουστο του 2020, όμως, σε ερώτηση ενός θαυμαστή του στο Instagram, ο Τσιτσιπάς αποκρίθηκε ότι ο Μεντβέντεφ «είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει καταφέρει να με εκνευρίσει στο κορτ».

Η εξήγηση του «Τσίτσι», πάντως, περιλάμβανε και την υποσημείωση ότι «έχω αφήσει πίσω μου αυτό το θέμα», καθώς «ανήκει στο παρελθόν και εγώ έχω προχωρήσει». Μάλιστα μετά τη μοναδική του νίκη στο Λονδίνο, ξεκαθάρισε ότι «δεν μισώ τον Ντανίλ, αλλα και δεν πρόκειται να βγω για φαγητό μαζί του». Το επόμενο συναπάντημα στη Μελβούρνη θα έχει ως «επιδόρπιο» την πρόκριση στον τελικό. Και θα δείξει αν άφησαν πίσω τους την αμοιβαία αντιπάθεια.