ΓΔ: 815,10 -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 815,10 -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

Ο Tσίπρας υιοθετεί την προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης;

Ο Tσίπρας υιοθετεί την προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης;

Λίγες ώρες μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη βουλή για το ύφος και το ήθος του δημόσιου λόγου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δήλωση με την οποία υιοθετεί ούτε λίγο ούτε πολύ την αήθη προπαγάνδα κάνοντας λόγο για «ηθικές και πολιτικές ευθύνες που δυστυχώς βαρύνουν την κυβέρνηση»

Επαναλαμβάνοντας τα περί «απόπειρας συγκάλυψης αποτρόπαιων πράξεων» κάνει λόγο για «αποτρόπαιο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας» αλλά προχωρεί και ένα βήμα παραπάνω.

Επιχειρεί να χρεώσει στον πρωθυπουργό συνολικά το ζήτημα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας οδηγώντας στο ελληνικό «#ΜeΤoo» καλώντας τον να ζητήσει «συγγνώμη» από τα θύματα και από τον ελληνικό λαό.

Η ανάρτησή του δείχνει πως δεν προτίθεται να σταματήσει αλλά ούτε και να αποδοκιμάσει τους φίλα προσκείμενους εκδότες και δημοσιογράφους, τους βουλευτές και τα συριζο-τρόλς του διαδικτύου που έχουν αναγάγει τη μαύρη προπαγάνδα και τη χυδαιότητα σε κεντρική αντιπολιτευτική γραμμή.

Μάλιστα χαρακτηρίζει «επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα» την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και αποφεύγει οποιαδήποτε καταδίκη της δυσώδους κατάστασης που δημιουργείται.

Η δήλωσή του χαρακτηριστική:

Επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά μπροστά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα.

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που, δυστυχώς, βαρύνουν την κυβέρνησή του.

Τον καλώ λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο.

Να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία «συγγνώμη» από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί.