Ο Τσίπρας επιχειρεί να τηρήσει... αποστάσεις από τις ύβρεις εμμένοντας στην τακτική του

Ο Τσίπρας επιχειρεί να τηρήσει... αποστάσεις από τις ύβρεις εμμένοντας στην τακτική του

Χωρίς απερίφραστη καταδίκη της χυδαιότητας και των ύβρεων που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να τηρήσει αποστάσεις.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος ανέφερε ότι η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρο και τον ίδιο επιχειρώντας να απαξιώσει τη συζήτηση στη Βουλή που ζήτησε ο πρωθυπουργός στην προσπάθεια να αποτραπεί το σύρσιμο της πολιτικής ζωής στον βούρκο.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ FM, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από τον Πρόεδρο και τον εκπρόσωπο Τύπου, δεν χρεώνουμε φιλικές σχέσεις ή γνωριμίες σε κανέναν, η κριτική μας είναι παρά πολύ συγκεκριμένη», αλλά αμέσως μετά επετέθη εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα που θέτει το κόμμα του, περιλαμβάνοντας την έννοια της συγκάλυψης που αποδίδεται στην κυβέρνηση.

Αμέσως μετά, μάλιστα, σημείωσε πως «είναι επικοινωνιακό κόλπο η συζήτηση της Πέμπτης γιατί εδώ και δύο μήνες έχουμε καταθέσει πρόταση γα να συζητήσουμε στη Βουλή για τη Δημοκρατία και δεν το έχουν δεχθεί», ενώ εκτίμησε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατοπίσει το πεδίο της συζήτησης, το οποίο αντικειμενικά είναι οι κυβερνητικές ευθύνες για την προσπάθεια συγκάλυψης».

Ουσιαστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να αποδομήσει το αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή δίδοντας και το στίγμα της γραμμής του Αλέξη Τσίπρα, αφού επισήμανε πως «την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα είναι απολογούμενος, δεν θα έρθει να βάλει σε θέση απολογούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική χυδαιότητα, ειδικά όταν ο ίδιος έλεγε κάποτε μέσα στη Βουλή ότι ανταλλάξαμε το όνομα της Μακεδονίας για το μη κόψιμο των συντάξεων».

Με λίγα λόγια έμπλεξε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που υπήρξαν με την προσπάθεια να χαρακτηρισθούν ή να μείνει τουλάχιστον η λάσπη στα στελέχη της παράταξης της ΝΔ περί παιδεραστίας, καθώς και οι αήθεις αναφορές στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό, τη στιγμή που δεν υπήρξε από την πλευρά του καμία απερίφραστη καταδίκη στη χυδαιολογία και τις ύβρεις.

Ούτε φυσικά καταδίκασε τα στελέχη του κόμματός του που ενεπλάκησαν σε αυτή την ακραία συμπεριφορά μέσω αναρτήσεως ή αναπαραγωγής ύβρεων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του παρέμβαση κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα του Δ. Λιγνάδη, θέση που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια να αναδειχθεί σήμερα ένα είδος απόστασης από τις χυδαιότητες.

Προσπάθεια που εντάσσεται στην άμβλυνση των εντυπώσεων στο εσωτερικό όπου μερίδα στελεχών αντιδρά και αρνείται να εμπλακεί στην λάσπη που εκτοξεύεται κατά πολιτικών και μη προσώπων. Όπως αντιδρούν και στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας με χαρακτηριστική την ανάρτηση του Νίκου Μπίστη.

Σε κάθε περίπτωση την Πέμπτη θα αποσαφηνιστεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα την ώρα που εμφανίζονται αναρτήσεις όπως αυτή του Π. Πολάκη, ο οποίος επικρίνει τους συντρόφους του για την τήρηση αποστάσεων, αλλά και του Κ. Βαξεβάνη ο οποίος αυτοαναγορεύεται σε αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας για «ευνούχους της αριστεράς».