Ο Τσέφεριν πέρασε στην αντεπίθεση

Ο Τσέφεριν πέρασε στην αντεπίθεση

Ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος της UEFA, δεν τιμώρησε την περασμένη Παρασκευή τις 12 ομάδες που ίδρυσαν την Super League, αλλά με τις μέρες να έχουν κυλήσει, οι πιέσεις από διάφορους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς και παράγοντες για να μοιράσει ποινές και να πάρει πιο αυστηρά μέτρα αυξήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα μ' αποτέλεσμα ο Σλοβενος να περάσει στην αντεπίθεση, ενοχλημένος κι από την επιμονή της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους.

«Ολοι θα λογοδοτήσουν. Σε τί βαθμό θα κριθεί υπεύθυνη η κάθε μια ομάδα θα το δούμε, αλλά δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε λες και δεν έγινε τίποτα», είπε. Ο Τσέφεριν και οι λοιποί στην UEFA έχουν χωρίσει τις 12 σε τρία γκρουπ. Στις έξι αγγλικές (Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ), στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την Ιντερ και τη Μίλαν και μετά τους δύο «γίγαντες» της Ισπανίας και τη «Βέκια Σινιόρα». «Στις έξι αγγλικές θα πρέπει να συμπεριφερθούμε με μεγαλύτερη κατανόηση γιατί ήταν οι πρώτες που άλλαξαν στάση», είπε και συνέχισε: «μετά είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ιντερ και η Μίλαν και στην συνέχεια εκείνες οι σούπερ ομάδες (σ.σ. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους) που πιστεύουν ακόμη πως η Γη είναι επίπεδη και ότι υπάρχει η Super League». Ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσει η UEFA στις τιμωρίες είναι άγνωστο και ακόμη εξετάζεται διότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο άρθρο στον κανονισμό της που να απαγορεύει στις ομάδες να φτιάξουν μια Super League γι' αυτό και το πιθανότερο είναι να πληρώσουν πρόστιμο, ενώ τις συνέπειες θα υποστούν και κάποιοι παράγοντες, κυρίως εκείνοι που ξέρουν πολλά όπως ο Αντρέα Ανιέλι (Γιουβέντους) κι ο Εντ Γούντγουορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ο Τσέφεριν είχε και λόγια για εκείνους τους προπονητές και ποδοσφαιριστές που άσκησαν κριτική στο ολοένα και πιο «φουσκωμένο» πρόγραμμα. «Λιγότερα ματς, λιγότερα χρήματα και λιγότερες διοργανώσεις για να κατακτήσουν τρόπαια. Είναι οι παίκτες και οι προπονητές να αποδεχθούν μειώσεις στα χρήματα που λαμβάνουν; Δεν το νομίζω», υποστήριξε.