«Βόμβα» στελέχους των Ρεπουμπλικάνων: Ο Τραμπ μπορεί να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας

Ο Τραμπ μπορεί να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας

Σε ένα μέχρι- πρότινος- σενάριο "επιστημονικής φαντασίας" για τον Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται δημοσίευμα του δικτύου Fox News επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.

"Είναι πολύ νωρίς, αλλά αν τα πράγματα συνεχίζουν να πηγαίνουν έτσι και κυρίως τα νούμερα του να χειροτερεύουν, τότε μπορεί να αποσυρθεί" είπε στο δίκτυο ένα έμπειρο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων υπό καθεστώς ανωνυμίας. "Αυτό θα συμβεί μόνο αν πειστεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τσάρλι Γκασπαρινο του δικτύου Fox News, ο οποίος αναφέρεται στο σενάριο αυτό, οι συζητήσεις αυτές είναι ενδεικτικές της έντασης που επικρατεί στο επιτελείο των Ρεπουμπλικάνων.

Τα νούμερα του προέδρου στις δημοσκοπήσεις έχουν πέσει σημαντικά λόγω των χειρισμών του κατά την πανδημία του κορονοϊού και κυρίως μετά την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Στην τελευταία μάλιστα δημοσκόπηση του Fox News, θεωρούμενου ως αγαπημένου δικτύου του Ντόναλντ Τραμπ, η διαφορά του από τον Τζο Μπάιντεν είναι στις 12 μονάδες σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο Τραμπ χάνει κρίσιμες πολιτείες όπως το Ουισκόνσιν, η Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός πρόεδρος τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, που δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα ήταν ο Λίντον Τζόνσον το 1968. Ο δημοκρατικός τέως πρόεδρος, λόγω των διαδηλώσεων για το Βιετνάμ και την φυλετική βία αναγκάστηκε μετά την οριακή νίκη στο Νιου Χαμσάιρ να αποσυρθεί στις 31 Μαρτίου εκείνου του έτους.