Ο Τραμπ μου έλεγε ότι η γρήγορη παραγωγή του εμβολίου θα τον βοηθούσε στην επανεκλογή του
A. Μπουρλά

Ο Τραμπ μου έλεγε ότι η γρήγορη παραγωγή του εμβολίου θα τον βοηθούσε στην επανεκλογή του

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ του είπε πριν από τις εκλογές ότι το εμβόλιο θα βοηθούσε τις πιθανότητές του επανεκλογής του, χωρίς ωστόσο να του ασκήσει πιέσεις.

Σε αποσπάσματα της συνέντευξης στο "The Carlos Watson Show" η οποία θα μεταδοθεί την Παρασκευή, ο Μπούρλα υποστήριξε ότι ο Τραμπ τον καλούσε για να τον ενθαρρύνει να "βγάλει" το εμβόλιο γρήγορα, τονίζοντας όμως ότι "δεν με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που θα ήταν ακατάλληλο".

"Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, άνθρωποι πεθαίνουν. Φυσικά θα με βοηθήσει και στις εκλογές, αλλά οι άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό πράγμα", είπε ο Μπουρλά μεταφέροντας τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής της Pfizer, της οποίας το εμβόλιο κατά του COVID-19 έγινε το πρώτο εγκεκριμένο για χρήση στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, υποστήριξε ότι και αυτός ήθελε να βγει το σκεύασμα το συντομότερο δυνατό, ενώ κατέστησε σαφές τόσο στον Τραμπ όσο και στον Μπάιντεν ότι η εξέλιξη "θα κινηθεί με την ταχύτητα της επιστήμης".

"Το σημαντικό για μένα ήταν η πίεση των δισεκατομμυρίων ανθρώπων που ξαφνικά είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους σε εμάς και έπρεπε να επιτύχουμε", δήλωσε ο Μπουρλά.

Ο Γουότσον, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OZY, ρώτησε τον Μπουρλά εάν πιστεύει ότι θα μπορούσε να προκύψει άλλη πανδημία, όπως ο κορονοϊος στο εγγύς μέλλον. "Είναι σαφές ότι θα προκύψουν πανδημίες και επιδημίες. Η επόμενη πανδημία ή επιδημία θα πρέπει όμως να βρει τον κόσμο πολύ καλύτερα προετοιμασμένο", απάντησε.