Κυριακή 24 Μαΐου 2020, 00:02

Γιάννης Μαντζίκος
-A +A

Ο Τραμπ εξετάζει μέτρα κατά των «ακροαριστερών» μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Κυριακή 24 Μαΐου 2020, 00:02
Ο Τραμπ εξετάζει μέτρα κατά των «ακροαριστερών» μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ο Λευκός Οίκος μελετά την πιθανότητα να συστήσει μια επιτροπή η οποία θα εξετάζει τις «ακροαριστερές» τάσεις και απόψεις που προβάλλονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας. 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal ο Τραμπ έχει ήδη ζητήσει από τους στενούς του αξιωματούχους να εξετάσουν την εν λόγω πιθανότητα. Παράλληλα, οι άνθρωποι του Λευκού Οίκου σκέπτονται το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

«Οι αριστερές προκαταλήψεις στον κόσμο της τεχνολογίας είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να διευθετηθεί ώστε οι Αμερικανοί να έχουν σωστή ενημέρωση» είπε στην εφημερίδα Wall Street Journal, πηγή του Λευκού Οίκου.

Τον πλήρη έλεγχο των μέσω κοινωνικής δικτύωσης από την ακροαριστερά κατήγγειλε πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Οι ακροαριστεροί ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν τον πλήρη έλεγχο του Facebook, Google, Instagram. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό σαν κυβέρνηση».

To σχόλιο του Τραμπ έρχεται με αφορμή τις «καταγγελίες» της Μισέλ Μάλκιν μιας συντηρητικής αρθρογράφου η οποία καταφέρεται συχνά κατά των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας όπως η Google.  Στο τελευταίο της άρθρο η Μάλκιν έγραφε «Η μεγάλη Google βλέπει τα παιδιά σας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε κατηγορήσει το Facebook για λογοκρισία, αφού η πλατφόρμα είχε μπλοκάρει επτά δεξιούς σχολιαστές, μεταξύ των οποίων ο γνωστός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς. 

Η πιο σφοδρή επίθεση του ωστόσο είχε γίνει τον Αύγουστο του 2018 όταν είχε γράψει στο Twitter «Οι κολοσσοί των social media σίγησαν εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό δε γίνεται να συμβεί ακόμα και αν σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε Fake News, όπως εκείνα του CNN, του οποίου η ακροαματικότητα είναι καταρρακωμένη. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τι είναι αλήθεια και τι όχι, χωρίς λογοκρισία».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα