O Τραμπ απέκρυψε το πρώτο θετικό rapid test για τον κορονοϊό
Wall Street Journal

O Τραμπ απέκρυψε το πρώτο θετικό rapid test για τον κορονοϊό

O Ντόναλντ Tραμπ φέρεται να ήταν ενήμερος για το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου rapid test στο οποίο είχε υποβληθεί για τον κορονοϊό,.αλλά επέλεξε να μην το αποκαλύψει άμεσα στους Αμερικανούς πολίτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal».

Την περασμένη Πέμπτη και ενώ γνώριζε το αποτέλεσμα, ο Τραμπ εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο δίκτυο «Fox News», όπου επιβεβαίωσε ότι είχε βρεθεί θετική η στενή του συνεργάτιδα στον Λευκό Οίκο, Χόουπ Χικς, και ότι ο ίδιος ανέμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν αποκάλυψε το αποτέλεσμα ενός rapid τεστ, που βγήκε θετικό, αναμένοντας το τεστ επαλήθευσης των προηγούμενου αποτελέσματος.

Ο Τραμπ ήξερε ότι είναι θετικός στον ιό το απόγευμα της Πέμπτης, ώρα ΗΠΑ, προτού εμφανιστεί στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News» και δεν αποκάλυψε το αποτέλεσμα του rapid τεστ, όπως υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα. «Αντ' αυτού, επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές ότι μία από τις κορυφαίες βοηθούς του ήταν θετική στο νέο κορονοϊό, με τον ίδιο να αναφέρει ότι αναμένει τα αποτελέσματα».

«Θα κάνω τεστ απόψε ή αύριο το πρωί» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ξημερώματα Παρασκευής -1 το πρωί ώρα Αμερικής- ο πρόεδρος έγραψε στο αγαπημένο του Twitter ότι είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Επιπλέον, ο Τραμπ ζήτησε επίσης από έναν σύμβουλό του να μην αποκαλύψει το αποτέλεσμα του rapid τεστ που βρέθηκε θετικό. «Μην το πεις σε κανέναν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το άτομο του στενού του περιβάλλοντος, όπως επισημαίνει το επίμαχο άρθρο.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του, την περασμένη εβδομάδα συνέχιζαν τη καμπάνια κανονικά. Την Πέμπτη μάλιστα ο Τραμπ πήγε στο Νιου Τζέρσεϊ για την προεκλογική του εκστρατεία, παρά τις αντίθετες απόψεις των γιατρών.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης ότι ο Τραμπ έγινε έξαλλος όταν έμαθε το Σάββατο, ότι είχαν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης, πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του. «Ποιος γ.... το είπε;» φώναξε ο Τραμπ, ενώ αργότερα έγινε γνωστό από το Associated Press ότι ο άνθρωπος που είχε μιλήσει ήταν ο προσωπάρχης του Μαρκ Μεντοουζ.