Χ. Θεοχάρης - Μ. Κόνσολας: Ο τουρισμός ανοίγει ξανά με τις ίδιες προϋποθέσεις παντού

Ο τουρισμός ανοίγει ξανά με τις ίδιες προϋποθέσεις παντού

O ελληνικός τουρισμός «ξανανοίγει» τις πύλες του, σταδιακά, με υγειονομική ασφάλεια και προσοχή, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες στη χώρα μας, αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Χ. Θεοχάρης και ο υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας.

Όπως τονίζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, ο ελληνικός τουρισμός ξαναανοίγει σε όλη τη χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις, με την  υγειονομική ασφάλεια να εδράζεται στους τέσσερις πυλώνες του σχεδίου Restart Tourism.

Συγκεκριμένα, οι πυλώνες αυτοί είναι:

Πρώτον, η προσεκτική επιλογή των χωρών προέλευσης τουριστών με υγειονομικά κριτήρια, δεύτερον, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα επιτρέψουν τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης από τους ειδικούς, τρίτον, τα ανακοινωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξασφαλίζουν τη μείωση της διασποράς της νόσου και τέταρτον, η υγειονομική θωράκιση κάθε προορισμού, ώστε να μην εκτεθούν σε κίνδυνο, ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι, ούτε οι επισκέπτες, ώστε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την πολιτική προστασία, τον ΕΟΔΥ και κάθε συναρμόδια υπηρεσία, να ενισχυθεί κάθε προορισμός.

«Ξανά-ανοίγουμε με τη γνώση πως όλοι, όπου και να διαλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους, θα έχουν την φροντίδα που χρειάζονται. Η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις, ούτε στην ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών, ούτε στο άνοιγμα της οικονομίας. Ο ελληνικός τουρισμός, με ενότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά από όλους μας, θα ξεπεράσει και αυτή την πρωτόγνωρη, εξωγενή, περιπέτεια», τονίζουν οι κ.κ. Θεοχάρης και Κόνσολας.