Ω, τι κόσμος πατέρα! Η σοκαριστική συνομιλία του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή

Ω, τι κόσμος πατέρα! Η σοκαριστική συνομιλία του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή

«Να βγει να μιλήσει» ο Στ. Παπασταύρου για τη Μαρέβα Μητσοτάκη ζητούσε μετ' επιτάσεως ο Νίκος Παππάς από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στις συναντήσεις που είχαν, ενώ την ίδια στιγμή, με αφορμή τις πιέσεις που δεχόταν από τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ο πρώην υπουργός του δήλωνε ότι «ξέρω πως κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά»

Ο Σάμπυ Μιωνής έστειλε στην προανακριτική αντίγραφο της συνομιλίας που είχε με τον Ν. Παππά, την οποία κατέγραψε όπως δήλωσε για προστασία δική του και των συνεργατών του. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σε αυτή καταγράφεται ο τότε υπουργός Επικρατείας να του ζητά να πείσει τον δικηγόρο του Στ. Παπασταύρου να βγει και να μιλήσει για την Μαρέβα Μητσοτάκη.

Κάτι που όπως αναφέρει δεν έγινε διότι δεν υπήρξε τίποτα σχετικό ενώ χαρακτηρίζει και ως ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται να καταθέσει «ψευδώς» για άλλους.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά που φέρεται να κάνει ο Ν. Παππάς σχετικά με τα λεφτά που «βγάζουν κάποιοι», με τη συνομιλία να αφορά στην υπόθεση που ο επιχειρηματίας έχει καταγγέλλει και έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις για εκβιασμό που δέχθηκε εμπλέκοντας μεταξύ άλλων και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.

Η νέα αυτή αποκάλυψη, όπως δείχνει να προκύπτει μέσα από τη συνομιλία που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής έρχεται να προστεθεί στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακρατικές μεθοδεύσεις. Με τη δημιουργία «ενόχων» τους οποίους εν συνεχεία πίεζαν προκειμένου να καταθέσουν κατά πολιτικών αντιπάλων, κυρίως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογενείας του, αλλά και άλλων.

Η υπόθεση Novartis και η σκευωρία που αποκαλύπτεται έχει αναδείξει τους παρακρατικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ τα όσα δημοσιοποιούνται για παρακολουθήσεις και κυκλώματα εκβιαστών και άλλων αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο δομήθηκε και λειτούργησε η χώρα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μια φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι» αναφέρει ο επιχειρηματίας στην ανακοίνωσή του με την οποία δηλώνει πως υπέβαλε στην προανακριτική αντίγραφο της συνομιλίας του, με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαίου 2016.

Στην ίδια αυτή συνομιλία ο Νίκος Παππάς του δηλώνει, οπως ο ίδιος γράφει, ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» προσθέτοντας μάλιστα ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» πως «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά». Επίσης ότι ο Παπαγγελόπουλος «έκανε το δικό του outsourcing»

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην ομιλία του στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης για την διεύρυνση του σε βάρος του κατηγορητηρίου είχε «δείξει» τον Νίκο Παππά, λέγοντας πως ο ίδιος σε μια από τις συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου είχε πάει αργότερα καθώς και ότι δεν γνώριζε τι είχε συζητηθεί μεταξύ των δύο ανδρών, του πρώην υπουργού και του επιχειρηματία.

Αν και η συνομιλία στην οποία αναφέρεται ο Σάμπυ Μιωνής έχει καταγραφεί σε συνάντηση στο εξωτερικό, εν τούτοις η αναφορά του κ. Παπαγγελόπουλου στο πρόσωπο του συναδέλφου του είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε στην τότε κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πιέσεις του Νίκου Παππά προς τον επιχειρηματία αφού όπως αναφέρει του ζητήθηκε «για άλλη μια φορά» να καταθέσει ο δικηγόρος του σε βάρος της Μαρέβας Μητσοτάκης είναι αποκαλυπτικές.

Ακούστε το ηχογραφημένο ντοκουμέντο:
 

Αναλυτικά η δήλωση του Σ. Μιωνή:

«Υπέβαλα, σήμερα, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016.

Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου “πως διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, μου είπε ξεκάθαρα ότι “ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά”. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος “έκανε το δικό του outsourcing”.

Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του “είχαν τη δική τους ατζέντα” και “έβγαζαν πολλά λεφτά”, όπως ο ίδιος μου είπε.

Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά. Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε.

Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα. Από τη στιγμή που αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα εξής αντίποινα:

α) Μέσα σε 7 ημέρες, οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, υπό την εποπτεία της Ελ. Τουλουπάκη, ταξίδεψαν στο Παρίσι, για να συναντήσουν για δεύτερη φορά τον Ερβέ Φαλτσιανί, προκειμένου να συνεχίσουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και των συνεργατών μου. Προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε από ψευδή καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον συνεργάτη του, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο τον Ιούνιο του 2019, καθώς δεν προέκυψαν καν ενδείξεις τέλεσης κανενός αδικήματος, αποδεικνύοντας ότι όλα ήσαν κατασκευασμένα. Στο πλαίσιο αυτής της αρχειοθέτησης, αξιολογήθηκε και η από 4/1/2019 έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στηρίχτηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς των μελών της εγκληματικής συμμορίας, Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.

β) Την 23.03.2016, δεκατρείς ημέρες μετά, οι ίδιοι Εισαγγελείς, Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, παραγγέλλουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και σε βάρος του δικηγόρου μου, Σταύρου Παπασταύρου, για το αδίκημα της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.,-

γ) Τριάντα οκτώ ημέρες μετά την άρνησή μου να υποκύψω στον εκβιασμό, γίνεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι που διέμεναν οι υπερήλικες γονείς μου, την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, προφανώς για εκφοβισμό, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο. Και τέλος,

δ) Σαράντα ημέρες μετά, “θάβεται” δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, η οποία αθώωνε τόσο εμένα όσο και τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, καταρρίπτοντας τις σε βάρος μας στημένες κατηγορίες.

Μετά από τον κυκεώνα των παραπάνω ενεργειών σε βάρος μου, όταν αρνήθηκα να εκβιαστώ, ήταν μονόδρομος για εμένα η καταγραφή της συνομιλίας μου με τον Νίκο Παππά, ούτως ώστε να αποκαλύψω αυτά που συνέβαιναν και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την νομιμότητα. Μάλιστα, είναι προς τιμήν του Νίκου Παππά ότι, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, συναίνεσε ρητώς στη δημοσιοποίηση του σχετικού ηχητικού υλικού.

Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη αυτής της πράξης μου. Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να ξεριζωθεί οριστικά αυτό το παραδικαστικό καρκίνωμα».

Δείτε εδώ την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας του Σ. Μιωνή με τον Ν. Παππά.