Ο θαυμασμός για τον απόφοιτο του Χάρβαρντ στην ομιλία του στο Κογκρέσο
Αρθρογράφος Hurriyet για Μητσοτάκη

Ο θαυμασμός για τον απόφοιτο του Χάρβαρντ στην ομιλία του στο Κογκρέσο

Στον «θαυμασμό» που έδειξε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κ. Χάρις, και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ν. Πελόζι, προς τον Κυρ. Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο, αναφέρεται ο Τούρκος δημοσιογράφος Σεντάτ Εργκίν, σε άρθρο του στη Hurriyet, σχολιάζοντας επίσης γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε τη δήλωση «για μένα πλέον δεν υπάρχει κανένας Μητσοτάκης».

«Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ο Μητσοτάκης χρειάστηκε να διακόπτει συχνά τα λόγια του λόγω των δυνατών χειροκροτημάτων που μεσολάβησαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καθώς μιλάει, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τον θαυμασμό για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας απόφοιτο από το Χάρβαρντ από τις εκφράσεις του προσώπου της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι», τόνισε σε άλλο σημείο του κειμένου του.

Εν συνεχεία, ο Εργκίν σημείωσε το πόσο ενθουσίασε τα μέλη του Κογκρέσου η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ασκώντας παράλληλα υπαινικτική κριτική στις κινήσεις του Ερντογάν, με το να αντιπαραβάλλει τις ενέργειες των δύο ηγετών.

«Από την άλλη, όταν βλέπουμε το ελληνικό μέτωπο, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ διανύουν μια από τις πιο κοντινές περιόδους της ιστορίας τους, αντιστρόφως ανάλογη με την Τουρκία. Όσο περισσότερο η Τουρκία απομακρύνεται από τις ΗΠΑ, τόσο πλησιάζει η Ελλάδα σε αυτή τη χώρα» σχολίασε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση Ερντογάν «για μένα πλέον δεν υπάρχει κανένας Μητσοτάκης», υπογραμμίζοντας πως «πίσω από αυτή κρύβεται η αντίδρασή του στην ισχυρή κίνηση που έκανε ο Μητσοτάκης κατά της Τουρκίας, κατά την περιοδεία του στην Ουάσιγκτον».