ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Ο Θ. Καράογλου επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ

Ο Θ. Καράογλου επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου ορίστηκε επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Μετά τον διορισμό του, ο κ. Καράογλου, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για την τιμή στο πρόσωπό του δήλωσε: «Με τους συναδέλφους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που συμμετέχουν στην Ελληνική Αντιπροσωπεία θα προάγουμε τη συνεργασία, θα εργαστούμε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών στην περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού, θα προσφέρουμε πολιτική υποστήριξη στις δραστηριότητές του και θα διευκολύνουμε τον διακοινοβουλευτικό διάλογο για την προώθηση των στόχων του ΟΑΣΕ».

Ο ΟΑΣΕ είναι ένα πρωταρχικό μέσο έγκαιρης προειδοποίησης, πρόληψης συγκρούσεων, διαχείρισης κρίσεων και αποκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε αρχικά από τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού του 1990 για να προωθήσει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των εθνικών Κοινοβουλίων των συμμετεχόντων κρατών στον ΟΑΣΕ, επιδιώκει σημαντικούς στόχους που αναφέρονται στο προοίμιο του Κανονισμού της Συνέλευσης, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

- Αξιολόγηση της εφαρμογής των στόχων του ΟΑΣΕ από τα συμμετέχοντα κράτη.

- Συζήτηση θεμάτων που διατυπώθηκαν κατά τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ και τις Συνόδους Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΟΑΣΕ.

- Ανάπτυξη και προώθηση μηχανισμών πρόληψης και επίλυσης συγκρούσεων.

- Υποστήριξη της ενίσχυσης και της εδραίωσης των δημοκρατικών θεσμών στα συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ.

- Συμβολή στην ανάπτυξη των θεσμικών δομών του ΟΑΣΕ και των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των υφιστάμενων θεσμικών οργάνων του ΟΑΣΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ