Ο Τ. Μπόλτον αύριο στην Μόσχα για την προετοιμασία της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν

Ο Τ. Μπόλτον αύριο στην Μόσχα για την προετοιμασία της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν

Ο Αμερικανός σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντονάλντ Τραμπ, ο Τζον Μπόλτον, θα έχει αύριο συνομιλίες στην Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στις συνομιλίες θα συζητηθούν τα ζητήματα αφοπλισμού, οι διμερείς ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, τα περιφερειακά ζητήματα και η διεθνής σταθερότητα. Την απάντηση αυτή έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε ποια ζητήματα σχεδιάζει να συζητήσει η ρωσική πλευρά με τον Μπόλτον στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας ενδεχόμενης ρωσο-αμερικανικής συνάντησης κορυφής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος να δεχθεί τον Αμερικανό αξιωματούχο. «Εάν μια τέτοια συνάντηση γίνει, θα σας ενημερώσουμε», ήταν η απάντηση του Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ερωτήθηκε εάν ο Ρώσος πρόεδρος θα δεχθεί τον Μπόλτον.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ απέφυγε να σχολιάσει διάφορα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρονται συγκεκριμένα, στον τόπο και την ημερομηνία της συνάντησης Πούτιν –Τραμπ.

Στις 9 Ιουνίου ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου είχε δηλώσει ότι ο Πούτιν και ο Τράμπ κατά την διάρκεια της τελευταίας τους τηλεφωνικής επικοινωνίας είχαν συζητήσει για την Βιέννη ως πιθανή πόλη στην οποία θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση των δύο ηγετών. Στις 16 Ιουνίου ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο OE-24.TV ότι η Βιέννη είχε προτείνει να φιλοξενήσει την συνάντηση κορυφής Ρωσίας –ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP