Ο Τ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον... «φίλο» του Ντ. Τραμπ

Ο Τ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον... «φίλο» του Ντ. Τραμπ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε σήμερα ένα μήνυμα στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για να τον ευχαριστήσει για τη «θερμή φιλία» του, λίγο αφότου εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

«Σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό όραμά σας», που επέτρεψε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ και για τη «θερμή φιλία σας», έγραψε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

«Ανεξαρτήτως των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων, σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό όραμα που προβάλατε προκειμένου οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ να αναπτυχθούν στη βάση των αμοιβαίων συμφερόντων και αξιών μας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας, τα τελευταία 4 χρόνια», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος, συνεχάρη μετά από τρεις ημέρες τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς και την αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, για τη νίκη και την εκλογή τους στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμά του ο Ερντογάν επανέλαβε «την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ» το επόμενο διάστημα, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστεί να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη».

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας στη βάση του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών», ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.