Ο Σπ. Δανέλλης ζητά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού- Κινήματος Αλλαγής

Ο Σπ. Δανέλλης ζητά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού- Κινήματος Αλλαγής

Ιδιαίτερη επιμονή επιδεικνύει ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης στην προσπάθεια, που καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους, για συνεργασία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και Κίνημα Αλλαγής.

Σήμερα ο κ. Δανέλλης επανήλθε (μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247) στην σχετική πρόταση και μάλιστα πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Όπως είπε θα μπορούσε η προοδευτική αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές, και από αυτή την συμφωνία θα υπάρξει η δυνατότητα (προφανώς δίχως τον Πάνο Καμμένο) να υπάρξει μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

«Υπάρχει χρόνος», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι η πρότασή του είναι ρομαντική. «Θα πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουμε και κόντρα στο ρεύμα», είπε ενώ μάλιστα ζήτησε από την αντιπολίτευση «να αφήσει την υποκρισία, ώστε να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ»!

Σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Δανέλλης επιβεβαίωσε ότι θα την υπερψηφίσει. Αξιοσημείωτο είναι ότι προανήγγειλε πως ακόμα και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης θα προσπαθήσει να πείσει το κόμμα του να μην ρίξει την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Όμως το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την κύρωση της συμφωνίας. Αν η γειτονική χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση, καταλαβαίνετε ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο και τερτίπι δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, οδηγούμαστε σε καταρράκωση του διεθνούς κύρους της χώρας και σε απόλυτη διεθνή απομόνωση. Θα πρέπει εμείς οι βουλευτές με το χέρι στην καρδιά και ακούγοντας τη συνείδησή μας να αποφασίσουμε. Είναι μείζον θέμα η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, θα προσπαθήσω να πείσω το κόμμα μου γι αυτό».

Α.Δ