Ο Σέρχιο Ράμος θέλει να υπενθυμίσει σε όλους πόσο καλός είναι

Ο Σέρχιο Ράμος θέλει να υπενθυμίσει σε όλους πόσο καλός είναι

Ο Σέρχιο Ράμος από τις 17 Μαρτίου και με εξαίρεση τις σχεδόν δύο εβδομάδες στα μέσα του Απρίλη που ανιχνεύθηκε θετικός στον κορονοϊό, ήταν μια σταθερή παρουσία στις κερκίδες των γηπέδων όπου έπαιζε η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι φωνές και οι υποδείξεις του προς τους συμπαίκτες του έδιναν ένα διαφορετικό τόνο στα παιχνίδια της «βασίλισσας». Απόψε, όμως, ο 35χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός θ' αφήσει την εξέδρα και θα πατήσει ξανά τον αγωνιστικό χώρο. Θα ηγηθεί της ομάδας του κόντρα στην Τσέλσι, στο δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (22:00, COSMOTE TV SPORT 1, 1-1 το α' ματς).

Η απουσία του Σέρχιο Ράμος είχε προβληματίσει πολύ τον προπονητή του Ζινεντίν Ζιντάν. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, στους αποκλεισμούς στους «16» του θεσμού από τον Αγιαξ και τη Μάντσεστερ Σίτι, ο «SR4» δεν έπαιξε στα δεύτερα παιχνίδια των σειρών. Η Ρεάλ Μαδρίτης, πάντως, φέτος τα πήγε περίφημα κόντρα στην Λίβερπουλ (3-1, 0-0) και τώρα βρίσκεται μια ανάσα από τον τελικό της 29ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, όπου περιμένουν οι «πολίτες». Αν φτάσει εκεί, ίσως να είναι και ο τελευταίος του Σέρχιο Ράμος με τον σύλλογο.

Μες στο χάος της ίδρυσης και της ς πτώσης της Super League, υπήρξαν πολλές ειδήσεις για το μέλλον του που πέρασαν στα... ψιλά. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ έκλεινε το... μάτι στον Κιλιάν Εμπαπέ, έλεγε πως δεν υπάρχουν χρήματα για ν' ανανεωθεί το συμβόλαιο του αρχηγού που λήγει στις 30 Ιουνίου. Αμείβεται με 12 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά» τον χρόνο. Οταν τέθηκε το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας, ο Ράμος ζήτησε αύξηση πέντε εκατομμυρίων ευρώ και «κλειστό» συμβόλαιο ως το 2023. Την ημέρα της «διάλυσης» του συνεταιρισμού, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sport αποκάλυψε πως ο Ντάβιντ Αλαμπα έχει υπογράψει κιόλας με τη «βασίλισσα» ως το 2026 και θα πάει ως ελεύθερος από τη Μπάγερν Μονάχου. Θα παίρνει το ίδιο φιξ ποσό με τον Ράμος αναφέρουν οι πληροφορίες. Το περιβάλλον του Αυστριακού αμυντικού λέει πως περιμένει και τη Μπαρτσελόνα. Αρχικά, τόσο από τους Βαυαρούς, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που τον προσέγγισαν ζητούσε 22 εκατομμύρια ευρώ, με τα έξτρα δέκα εκατομμύρια ν' αντιστοιχούν στο μπόνους υπογραφής.

Τώρα, η επιστροφή του Ράμος συνοδεύεται από άλλου είδους ανησυχία: αν θα επηρεάσει μια γραμμή που παίζει πολύ καλά. Η Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και 19 ματς είναι αήττητη. Σ' αυτό το διάστημα ο ηγέτης της έχει παίξει μόλις δύο φορές. Οσο «τρέχει» αυτό το σερί, οι «μπλάνκος» δέχονται κατά μέσο όρο 0,47 γκολ ανά ματς. Συνολικά στην σεζόν είναι 0,85. Ο Ζιντάν, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει πολλές άλλες επιλογές. Από την άμυνα λείπουν ο Ντάνι Καρβαχάλ και ο Λούκας Βάθκεθ που αγωνίζονται στο δεξί άκρο, ενώ εκτός έμεινε και ο έτερος σέντερ μπακ Ραφαέλ Βαράν.

Μια πρόκληση για τον Ισπανό. Η Τσέλσι επίσης είναι μια ομάδα γνωστή για την αποτελεσματική αμυντική λειτουργία της. Σε 22 ματς υπό τον Τόμας Τούχελ έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία της 17 φορές, ενώ δέχεται κατά μέσο όρο 0,45 γκολ ανά ματς από τον Ιανουάριο που τον προσέλαβε. Ξεχωρίζει η παρουσία του Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος πέρασε όσα περνάει τώρα ο Ράμος. Πέρυσι, στα 35 του, η Παρί Σεν Ζερμέν έκρινε πως είναι μεγάλος και δεν έβλεπε το νόημα στο να επενδύσει κάποιο μεγάλο ποσό για να τον κρατήσει. Τη βοήθησε πολύ για να φτάσει στον τελικό του Champions League και η Τσέλσι πείστηκε για τις ικανότητές του και τον προσέλαβε. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέδειξε την αξία του και την σημασία του. Ο Σέρχιο Ράμος θέλει να υπενθυμίσει στους πάντες πόσο καλός παραμένει.