Ο Ρουβίκωνας προς φοιτητές: Καταγγείλτε μας καθηγητές

Ο Ρουβίκωνας προς φοιτητές: Καταγγείλτε μας καθηγητές

Ο Ρουβίκωνας καλεί φοιτητές να του... καταγγείλουν καθηγητές που τους ζητούν φακελάκια ή σεξουαλικά ανταλλάγματα, λίγες ώρες αφότου οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησαν την αποχώρησή του από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Ειδικότερα, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook καλεί τους φοιτητές που έχουν σχετικές πληροφορίες να μην τις στέλνουν στην αναρχική ομάδα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κρίνει ότι δεν είναι ασφαλές, αλλά να έρχονται σε «κατ'' ιδίαν επαφή με την ομάδα».

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

«Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο φεϊσμπουκ γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία.Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ'' ιδίαν επαφή με την ομάδα.»

ανάρτηση Ρουβίκωνα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδίκασαν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις, απαιτώντας «από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Επίσης σήμερα, το πρωί επικράτησε ένταση στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα περίπου 50 φοιτητών οι οποίοι εγκλώβισαν σε μια αίθουσα περίπου 30 πανεπιστημιακούς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές ζήτησαν να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτιρίου της Φιλοσοφικής.