Ο Ρουβίκωνας μπήκε τελικά στη Φιλοσοφική και ετοιμάζεται για το γλέντι

Ο Ρουβίκωνας μπήκε τελικά στη Φιλοσοφική και ετοιμάζεται για το γλέντι

Παρά το γεγονός ότι σήμερα η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών παρέμεινε κλειστή για συμβολικούς λόγους και για να αποφευχθεί το σχεδιαζόμενο για ήμερα ρεμπέτικο γλέντι του Ρουβίκωνα, η αντιεξουσιαστική ομάδα κατάφερε να εισβάλει από τη πλαϊνή είσοδο λίγο μετά τις 11 για να ξεκινήσει τη διοργάνωση του περιβόητου «πάρτυ».

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή τους στο Facebook τα μέλη του Ρουβίκωνα ενημερώνουν: «Παρά τις προσπάθειες της Καραμαλέγκου, σπάσαμε το lock out της σχολής και το στέκι μας άνοιξε κανονικά. Το ρεμπέτικο γλέντι θα γίνει όπως ανακοινώθηκε, στη 13.00.

Ανοιχτή είναι η είσοδος του 3ου (στα δεξιά της κεντρικής εισόδου)».

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα στην εκτίμηση ότι το πάρτυ του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών δεν αποτελεί παραβατικότητα προχώρησε η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Μαρίζα Φουντοπούλου σε συνέντευξή της στο ΘΕΜΑ 104,6 ενώ τόνισε: «Η δουλειά μας δεν είναι να λειτουργούμε ως αστυνομικοί σε ένα πρόβλημα που η πολιτεία αρνείται να το δει».

«Η ροή των πραγμάτων θα δείξει αν η απόφαση της Κοσμητείας για κλείσιμο της Φιλοσοφικής είναι η ενδεδειγμένη» πρόσθεσε η κυρία Φουντοπούλου.

Όπως είπε «δεν είναι παραβατικότητα ένα γλέντι, παραβατικότητα είναι η κατάληψη ή ότι δεν ζήτησαν άδεια» εξηγώντας ότι ο χώρος που θα γίνει το ρεμπέτικο πάρτι της αναρχικής συλλογικότητας «περιβάλλεται από αίθουσες διδασκαλίες».

Η κυρία Φουντοπούλου έθεσε, τέλος, έναν ευρύτερο προβληματισμό λέγοντας ότι «όλο αυτό γίνεται στη φιλοσοφική σχολή που είναι ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών σπουδών που βάλλονται συστηματικά. Αν το συνδυάσουμε με τις αλλαγές που προωθούνται στην γλώσσα, τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και την ιστορία, εύκολα οδηγούμαστε σε συμπεράσματα».