Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο του υπ. Ανάπτυξης

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο του υπ. Ανάπτυξης

Με μια μακροσκελή ανάρτηση η αντιεξουσιαστική οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης λίγο πριν από τις έξι το πρωί, όπου μέλη της πέταξαν μπογιές προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε μία τζαμαρία.

Μάλιστα ο Ρουβίκωνας, κατά τη συνηθισμένη τακτική του, δημοσίευσε και βίντεο από την επίθεση: 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του Ρουβίκωνα σε κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα σε τέσσερις ημέρες, καθώς την Τετάρτη μέλη της οργάνωσης είχαν εισβάλει σε παράρτημα του υπουργείου στην οδό Αμαλιάδας στην Αθήνα, όπου πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη Κέρκυρας.

Μεταξύ άλλων, ο Ρουβίκωνας στην ανάρτησή του αναφέρει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης για τα ΧΥΤΑ, αυτή τη φορά για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Ιόνιο και Κρήτη, ενώ καταλήγοντας σημειώνει ότι «δε θα αφήσουμε ανενόχλητο το αδηφάγο τέρας που έχετε αφήσει ελεύθερο να αφανίσει κάθε τι όμορφο ούτε και όσες εταιρείες νομίζουν ότι θα περνάει για πάντα το δικό τους».

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, περίπου 10 άτομα με κράνη αιφνιδίασαν τον αστυνομικό φρουρό που βρισκόταν στο θυρωρείο του υπουργείου και δεν πρόλαβε να αντιδράσει άμεσα, ώστε να αποτρέψει τη ρίψη της μπογιάς, ενώ όταν κινήθηκε προς το μέρος τους, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Τελικά τα άτομα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ όπως είχε αναφερθεί αστυνομία είχε προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές.

ρουβίκωνας

ρουβίκωνας

ρουβίκωνας