Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κ. Κατσίκη

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κ. Κατσίκη

Την ευθύνη για την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ανέλαβε ο Ρουβίκωνας τη στιγμή που ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για ακροδεξιές ομάδες που προσπαθούν να επιβάλλουν κλίμα φόβου στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα ξεκαθάρισαν ότι «σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10 στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές».

Στην ανάληψη ευθύνης τα μέλη του Ρουβίκωνα τονίζουν ότι η απόπειρα εισβολής έγινε καθώς ο Κώστας Κατσίκης είναι μέλος των ΑΝΕΛ οι οποίοι συμπυκνώνουν τον ανερμάτιστο εθνολαϊκισμό ενώ ο ίδιος έχει ομοφοβικές απόψεις αναζητώντας και κατασκευάζοντας ομοϊδεάτες για να στοιχηθούν πίσω του.

Σε άλλο σημείο τα μέλη του Ρουβίκωνα επιτίθενται στη σημερινή κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή Κατσίκη σε κυβέρνηση της «ριζοσπαστικής αριστεράς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ακούγεται σαν ένα μεγάλο παρατράγουδο, κάνοντας λόγο για ο φασισμό που πρέπει να τσακιστεί. 

«Και στο όνομα αυτής της υπόθεσης ενημερώνουμε τα παρατράγουδα ότι δεν χαίρουν καμιάς ασυλίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δήλωσή του για τη σημερινή επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνου Κατσίκη, έκανε λόγο για «ολιγάριθμες ακροδεξιές ομάδες» που απειλούν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στο μεταξύ μιλώντας στον ΑΝΤ1, o Κώστας Κατσίκης, είπε ότι έχει δεχθεί και στο παρελθόν απειλές, οι οποίες κλιμακώνονται με αυτήν την περίεργη «επίσκεψη» των κουκουλοφόρων, στο γραφείο του.

Παράλληλα είχε συνδέσει την απόπειρα αυτή.... «απόλυτα με τα σενάρια περί αποστασίας» για να αποδειχθεί τελικά ότι επρόκειτο για μέλη του Ρουβίκωνα.