Ο Ράιαν Γκιγκς αρνείται τις κατηγορίες ξυλοδαρμού της πρώην συντρόφου του...

Ο Ράιαν Γκιγκς αρνείται τις κατηγορίες ξυλοδαρμού της πρώην συντρόφου του...

Η πρώτη εμφάνιση του Ράιαν Γκιγκς στο δικαστήριο του Μάντσεστερ, την Τετάρτη (28/4), είχε μία ακρόαση διάρκειας μόλις 13 λεπτών. Η «δίκη» του από τα βρετανικά ταμπλόιντ, ωστόσο, αναμένεται να κρατήσει περισσότερο. Ο παλαίμαχος σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε αθώος στις τρεις κατηγορίες ενδοοικογενειακής κακοποίησης της πρώην συντρόφου του, Κέιτ Γκρέβιλ, και της αδερφής της, Εμα και θα εμφανιστεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης στις 26 Μαΐου.

Ο πρώην, πια, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ουαλίας – καθώς απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του πριν από το Euro του Ιουνίου, λόγω της δικαστικής περιπέτειάς του – αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τη δίκη του επόμενου μήνα. Μέχρι την παρουσία του στο δικαστήριο, κρατούνταν και η αποφυλάκισή του έγινε με τον όρο ότι δεν θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τις Κέιτ και Εμα Γκρέβιλ ή να μεταβεί σε οποιαδήποτε τοποθεσία στην οποία θα βρίσκονται οι δύο γυναίκες.

Ο 47χρονος Γκιγκς κατηγορείται τις κατηγορίες επανειλημμένων επιθέσεων, τον ξυλοδαρμό της πρώην συντρόφου και της αδερφής της τον Νοέμβριο του 2020, αλλά και διαρκή εξαναγκαστική απέναντί τους από τον Δεκέμβριο του 2017... Ο άλλοτε σταρ της Premier League τόνισε στο δικαστήριο πως «έχω απόλυτο σεβασμό στη δέουσα διαδικασία του νόμου και κατανοώ πλήρως τη σοβαρότητα των εις βάρος μου ισχυρισμών». Πρόσθεσε ότι «ανυπομονώ να “καθαρίσω” το όνομά μου» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αντικαταστάτη του στον πάγκο της Ουαλίας, Ρόμπερτ Πέιτζ.