O πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού οχημάτων υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

O πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού οχημάτων υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, θυγατρική εταιρία του ομίλου εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, αποτελεί την 1η εταιρεία στον ελλαδικό χώρο που προμήθευσε, εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία Σταθμό Ανεφοδιασμού Οχημάτων με Υδρογόνο στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στο πλαίσιο του έργου H2TRANS.

 Το υδρογόνο ως καύσιμο εξασφαλίζει μηδενικούς ρύπους στις μεταφορές. Το ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, συμπίεσης, αποθήκευσης, ανεφοδιασμού και κατανάλωσης υδρογόνου, θα χρησιμοποιηθεί για τον ανεφοδιασμό υδρογονοκίνητων οχημάτων. Πρόκειται για ένα έργο που συνδράμει σημαντικά στην στροφή των μεταφορών στην καθαρή ενέργεια, καθώς η Τεχνολογία Υδρογόνου ελαττώνει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα στις μετακινήσεις.


Η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι η θυγατρική εταιρία του ομίλου εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ που ασχολείται με τις ενεργειακές εφαρμογές την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, την εμπορία ενέργειας και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα της ενέργειας. Η επιστημονική ομάδα της εταιρίας, αποτελείται από μηχανικούς με πολυετή εμπειρία αλλά και εκτενή ακαδημαϊκή δραστηριότητα στον χώρο της ενέργειας και των ΑΠΕ.

Από τις αρχές της εταιρικής της πορείας η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πρωτοπόρησε στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων εναλλακτικών τεχνολογιών με προεξέχουσα αυτή των Τεχνολογιών Υδρογόνου. Μέσω της επιστημονικής της εξειδίκευσης στον τομέα κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν σε Σταθμούς Ανεφοδιασμού Υδρογόνου διαφόρων δυναμικών καθώς και Συστήματα Παροχής Αδιάλειπτης Ισχύος και πλήρως Αυτόνομα Συστήματα.

Επιπλέον η εταιρεία κατόρθωσε να αποτελεί το μοναδικό ίσως πάροχο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τεχνογνωσίας και ολοκληρωμένων λύσεων (EPC/ System Integrator) και ως προς το κρίσιμο ζήτημα του αυτομάτου ελέγχου (control) τέτοιου είδους συστημάτων.