Ο πρωθυπουργός θα κηρύξει την έναρξη του Ράλλυ Ακρόπολης 2021

Ο πρωθυπουργός θα κηρύξει την έναρξη του Ράλλυ Ακρόπολης 2021

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κηρύξει, στις 17:30, την έναρξη του Ράλλυ Ακρόπολης 2021, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Η τελετή εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τη Λεωφόρο Αμαλίας.

Το «Ράλλυ των Θεών» θα διεξαχθεί το διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο τη Λαμία (σ.σ. το Service Park βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και -για πρώτη φορά- στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η πρώτη ειδική θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Όσον αφορά στον βασικό σχεδιασμό των μέτρων κυκλοφορίας, την Πέμπτη απαγορεύτηκε η κυκλοφορία γύρω από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα από τις 11:00, ενώ η προσέγγιση του κέντρου θα μπορεί να γίνεται από τους κάθετους των κλειστών οδικών αξόνων.

Συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει και για τους θεατές του ράλι που θα μεταβούν πεζή στο Σύνταγμα, κάτι που θα γίνεται από συγκεκριμένες διαδρομές.