7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο πρόωρος θάνατος του Βασίλη Μπουζιώτη σκόρπισε θλίψη

Ο πρόωρος θάνατος του Βασίλη Μπουζιώτη σκόρπισε θλίψη

Αύριο θα δεχόταν ευχές για τα γενέθλιά του και για γρήγορη ανάρρωση, καθώς νοσηλευόταν από τις αρχές Ιουλίου. Σήμερα, όμως, η είδηση της πρόωρης «αναχώρησης» του Βασίλη Μπουζιώτη, πάγωσε τους αμέτρητους που τον αγαπούσαν. Ο Βασίλης Μπουζιώτης απεδήμησεν παρά δήμον ονείρων, κάνοντας αληθινά φτωχότερη την ελληνική δημοσιογραφία.

Ταλαντούχος, εργασιομανής, εξαιρετικός συνάδελφος και φίλος, στη μακρόχρονη καριέρα του που ξεκίνησε πάρα πολύ νωρίς, ήταν ο συνάδελφος στον οποίο στηριζόσουν. Ήταν ο φίλος που θα σε στήριζε με τεράστια αγάπη, επιστρατεύοντας, κάθε φορά που χρειαζόταν, το μοναδικό του, αστραφτερό και κοφτερό χιούμορ. Αυτοσαρκαζόταν διαρκώς, ενώ δεν δίσταζε να πει τη γνώμη του ποτέ.

Ο Βασίλης Μπουζιώτης έβγαζε ειδήσεις κάθε λεπτό. Πολλές ειδήσεις κάθε μέρα, κάθε θεατρική σαιζόν, κάθε στιγμή. Ακάματος, δεν σταματούσε να δουλεύει ποτέ, ακόμα και στις προσωπικές του εξόδους. Δεν σταματούσε ποτέ να ονειρεύεται και να κάνει σχέδια, δεν «πουλούσε» κανέναν από όσους ήταν δίπλα του - ή και μακρύτερα, ούτε εγκατέλειπε όποιον είχε ανάγκη αβοήθητο.

Τα τελευταία χρόνια έζησε μεγάλες οικογενειακές πίκρες, με τον θάνατο πρώτα της αγαπημένης του μητέρας, εκείνης που τον είχε στρέψει να αγαπήσει το Θέατρο και κατόπιν με τον θάνατο της αδερφής του. Τον έθλιβαν ιδιαίτερα, όμως δεν σταμάτησε να είναι πρώτος σε όλα, ακόμα και τότε. Μαχητικός, ταυτοχρόνως όμως γλυκός και χαμηλών τόνων, υπήρξε για όλους τους φίλους του ο άνθρωπός μας, ο Βασίλης που αρκούσε να του πεις κάτι και θα το έκανε.

Είχε μια μεγάλη και ευδόκιμη δημοσιογραφική καριέρα, κατά την οποία ο ίδιος τύγχανε ιδιαίτερης υπόληψης. Η στήλη του «Απαγορευμένη Ατζέντα του ΜΠΟΥΖ» στο enikos.gr ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς ο Βασίλης, πάντα πρώτος, με την αιχμηρή του πένα, ενημέρωνε για τις εξελίξεις στον καλλιτεχνικό χώρο, με αποκλειστικές πληροφορίες για το θέατρο και την τηλεόραση και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις. Ήταν αρχισυντάκτης της Reallife της εφημερίδας Realnews, ενώ είχε εκπομπή κάθε Σάββατο στον Realfm 97,8.

Υπηρέτησε τον χώρο της δημοσιογραφίας για περισσότερα από 30 χρόνια, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ήταν πολύ αγαπητός σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, μαχητικός, με χαρισματική προσωπικότητα, γεμάτος ζωντάνια και χιούμορ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ημερήσια εφημερίδα «Επικαιρότητα», συνεργάστηκε με το έντυπο «Έψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», τα «Πρόσωπα» και για δύο δεκαετίες εργάστηκε στο «Έθνος της Κυριακής» και στο περιοδικό «Ζάπινγκ» ως αρχισυντάκτης και διευθυντής, όπως επίσης και επί αρκετά χρόνια στο περιοδικό «Εικόνες». Στην τηλεόραση είχε συνεργαστεί με το Mega, τον Ant1, την ΕΡΤ και το SevenX.

Τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, έπειτα από επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Δυστυχώς, ενώ η κατάσταση της υγείας του έδειχνε να βελτιώνεται, έχασε τη μάχη, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του.