Ο πρώην διευθυντής της Oxfam στην Αϊτή καταγγέλλει τις «υπερβολές» του Τύπου

Ο πρώην διευθυντής της Oxfam στην Αϊτή καταγγέλλει τις «υπερβολές» του Τύπου

Ο πρώην διευθυντής αποστολής της Oxfam στην Αϊτή και το Τσαντ, ο 68χρονος Βέλγος Roland van Hauwermeiren, που φέρεται να εμπλέκεται στο σεξουαλικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τη μη κυβερνητική οργάνωση, κατήγγειλε τις υπερβολές του Τύπου στην κάλυψη της υπόθεσης.

H βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad εντόπισε τον πρώην εργαζόμενο στην Oxfam σε μια πόλη του Βελγίου.

«Πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένων των διεθνών μέσων, θα σαστίσουν όταν ακούσουν τη δική μου εκδοχή των γεγονότων», δήλωσε ο φαν Χάουβερμεϊρον στην εφημερίδα.

«Δεν αρνούμαι τα πάντα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πράγματα που περιγράφονται σωστά. Όμως διάβασα επίσης και πολλά ψέματα και υπερβολές», εξήγησε ο ίδιος.

Ωστόσο δεν θέλησε να δώσει άλλες διευκρινίσεις, αν και πρόσθεσε ότι «σύντομα» θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου του.

«Το πιο σκληρό είναι ότι η οικογένεια μου δεν θέλει πλέον να με βλέπει», κατήγγειλε ο φαν Χάουβερμεϊρον.

Στόχος πολλών κατηγοριών, ο πρώην διευθυντής της Oxfam στο Τσαντ και την Αϊτή, ήταν αντικείμενο ήδη από το 2004 μιας καταγγελίας για σεξουαλική κακοποίηση όταν εργαζόταν στη Λιβερία για λογαριασμό της ΜΚΟ Merlin.

Μετά την Oxfam εργάστηκε στη γαλλική ΜΚΟ Action κατά της πείνας στο Μπανγκλαντές, αν και ο οργάνωση αυτή τονίζει ότι δεν είχε ενημεωθεί για τις καταγγελίες εναντίον του van Hauwermeiren.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP