Ο Πολάκης εκθέτει τον Τσίπρα και επικοινωνιακά «πληγώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πολάκης εκθέτει τον Τσίπρα και επικοινωνιακά «πληγώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Δηλαδή τι άλλο θα πρέπει ο Παύλος Πολάκης να κάνει, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να καταλάβει ότι έχει έρθει η ώρα να λάβει τα μέτρα του σε σχέση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Είναι σαφές  ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αποφάσεις και να αποδεχθεί «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει». 

Ο Χανιώτης πολιτικός έφθασε στο σημείο το απόγευμα της Δευτέρας να «χαλάσει» επικοινωνιακά την συνέντευξη του τέως πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Γκάφα ή παντελής έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής λειτουργίας από τον κ.Πολάκη; Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την σωστή απάντηση στο ερώτημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει άμεσα να πάρει θέση. Oποιος είναι σε θέση να γνωρίζει ελάχιστα στοιχεία επικοινωνιακής τακτικής, η παρουσία Τσίπρα στο δελτίο του STAR ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για σκληρό ροκ εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την χώρα σε lockdown και το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όριά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτω από κανονικές συνθήκες θα είχε ένα εύκολο πολιτικό βράδυ, ασκώντας σκληρή αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό. 

Το σκηνικό όμως αυτό κατάφερε να το ανατρέψει με την ανάρτησή του ο κ.Πολάκης, φέρνοντας σε άβολη θέση τον πρόεδρο του κόμματος. 

Από την μία ο κ.Τσίπρας από επιτιθέμενος μέσα σε ελάχιστα λεπτά και αφού ο Παύλος Πολάκης έκανε την συγκεκριμένη ανάρτηση, έγινε αμυνόμενος. Έπρεπε δηλαδή ενώπιον των τηλεθεατών να αποδείξει γιατί ένα “προβεβλημένο στέλεχος του έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του” τους κανόνες αντιμετώπισης του κορονοϊού. Όλα αυτά μάλιστα την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στο στόχαστρο τον κ.Μητσοτάκη για τους ίδιους λόγους.

Από την άλλη, η ανάρτηση Πολάκη ήρθε μερικές μέρες μετά την δήλωση Τσίπρα περί παραίτησης Κικίλια και την πρόταση για έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Χωρίς αμφιβολία δεν αποτελεί κίνηση πολιτικής ορθότητας το πλέον δυνατό στέλεχος σου στο χώρο της υγείας να αδιαφορεί για τους κανόνες, την στιγμή που εσύ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ζητάς από την κυβέρνηση να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας. Με άλλα λόγια ο Παύλος Πολάκης εξέθεσε τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να είναι ασφαλώς και η πρώτη φορά. Το μεγάλο ζητούμενο είναι το πότε και αν ο κ.Τσίπρας αποφασίσει να κάνει κάτι γι' αυτό. Αν πάντως όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα, είναι το έντονο στοιχείο  πολιτικής επιβίωσης που διαθέτει ο τέως πρωθυπουργός, κάτι που πιθανόν να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για αποφάσεις...