Ο Πολάκης απειλεί τη Δικαιοσύνη με… εθελουσία και πεντοζάλη – «Την άλλη φορά θα είναι αλλιώς»

Ο Πολάκης απειλεί τη Δικαιοσύνη με… εθελουσία και πεντοζάλη – «Την άλλη φορά θα είναι αλλιώς»

Νέες απειλές, αυτή τη φορά κατά της Δικαιοσύνης, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, υποστηρίζοντας πως «τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», θα πρέπει να αλλάξει ο …σκοπός και από «αργός συρτός» να γίνει «πεντοζάλης», ζητώντας εθελουσία έξοδο για δικαστές άνω των 58 ετών και δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών για την πρόσληψη νέων. Αφορμή, η δίωξη κατά του Κ. Βαξεβάνη και άλλων δημοσιογράφων για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε κομματική εκδήλωση ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά να εξαπολύει απειλές για την επόμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, δίνοντας το στίγμα του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργήσει έναντι των θεσμών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επιτίθεται στη Δικαιοσύνη, άλλωστε στο παρελθόν έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθεί (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να μπουν φυλακή πολιτικοί αντίπαλοι.

Όπως προκύπτει όμως από το ηχητικό που δημοσιοποίησαν τα Parapolitika, αυτή τη φορά ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα διώξει με την εθελουσία μεγάλο αριθμό δικαστών που θα τους αντικαταστήσει με νέους, οι οποίοι θα προκύψουν από δεύτερη σχολή, η οποία θα δημιουργηθεί από τη δεύτερη φορά αριστερά.

Να υπάρξει και πρακτικό λειτουργικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης της Αριστεράς ζήτησε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και των θεσμών αποτελεί μια ακόμη κεντρική πολιτική γραμμή της Κουμουνδούρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια εκδήλωση, ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του Νίκου Παππά, επιχείρησε να συνδέσει τη δίωξη της εισαγγελίας κατά του Κώστα Βαξεβάνη με την περίοδο της δολοφονίας Λαμπράκη, θέση που προκαλεί έντονα ερωτήματα και απορίες για το πώς εξακολουθούν να βλέπουν εαυτούς τα παιδιά της… δρακογενιάς: