7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Γρ. Ζαριφόπουλος: Ο πιο εύκολος τρόπος για τον εμβολιασμό είναι μέσω της άυλης συνταγογράφησης

Ο πιο εύκολος τρόπος για τον εμβολιασμό είναι μέσω της άυλης συνταγογράφησης
Φωτογραφία αρχείου

Διευκρινήσεις αναφορικά με τη διαδικασία εμβολιασμού έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στο Mega νωρίτερα. Συγκεκριμένα κ. Ζαριφόπουλος έκανε λόγο για μια σύνθετη άσκηση που γίνεται πρώτη φορά, ενώ επισήμανε ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να εμβολιαστεί κανείς είναι μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

«Μιλάμε για μια σύνθετη άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά, όσον αφορά στον ανεφοδιασμό των κέντρων εμβολιασμού, την αποθήκευση των εμβολίων, και τον προγραμματισμό. Όσον αφορά στον προγραμματισμό, ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Όταν έρθει η σειρά μας θα λάβουμε μήνυμα στο κινητό μας από το 13034», δήλωσε.

«Αν μας εξυπηρετεί το ραντεβού θα απαντάμε και θα επιβεβαιώνουμε το ραντεβού μας. Αν δεν μας εξυπηρετεί θα μπορούμε να μπούμε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να αλλάξουμε το ραντεβού, αλλά και το μέρος του εμβολιασμού. Αν κάποιος συμπολίτης μας δεν έχει αυτές τις ψηφιακές δεξιότητες, θα αποταθεί στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ της γειτονιάς του και εκεί ο υπάλληλος θα μπει στην πλατφόρμα και θα τον εξυπηρετήσει», σημείωσε ο κ. Ζαριφόπουλος.

Επιπροσθέτως, διευκρίνισε ότι το μήνυμα που θα λαμβάνουν οι πολίτες θα ενημερώνει και για τις δύο δόσεις εμβολίων και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός για τις τεχνικές λύσεις θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. «Είναι δύο οι δόσεις για σχεδόν όλα τα εμβόλια. Το μήνυμα μάς ενημερώνει και για τα δύο ραντεβού. Θα είμαστε έτοιμοι όταν θα πρέπει και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία για το πώς θα γίνει σωστά ο εμβολιασμός. Θα έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των τεχνικών λύσεων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει μαζικά ο εμβολιασμός», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Χρειάζεται σωστή και έγκαιρη ενημέρωση»

Όσον αφορά για το χρονικό πλαίσιο που θα «τρέξει» η σχετική καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, ο κ. Ζαριφόπουλος υποστήριξε ότι «χρειάζεται σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση, τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, αλλά πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί και η σχετική εκστρατεία θα ξεκινήσει άμεσα».

«Αυτή τη στιγμή ένα εμβόλιο έχει αδειοδοτηθεί. Καθώς θα αδειοδοτηθούν και τα υπόλοιπα εμβόλια, θα αυξάνονται και οι παρτίδες των εμβολίων που θα παραλαμβάνουμε. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες. Μέχρι τότε, έχει πει η Επιτροπή Εμβολιασμών ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», κατέληξε ο κ. Ζαριφόπουλος.