«Ο πιο ανέντιμος πολιτικός που έχω συνεργαστεί»
Επίθεση Τσαβούσογλου σε Ακινζί

«Ο πιο ανέντιμος πολιτικός που έχω συνεργαστεί»

Ως «τον πιο ανέντιμο πολιτικό με τον οποίο έχω συνεργαστεί ποτέ» χαρακτήρισε τον Μουσταφά Ακινζί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος ανέφερε στον Guardian πως μία ενδεχόμενη προσάρτηση των Κατεχόμενων στην Τουρκία, «θα ήταν φρικτή» και «θα μας διέλυε».

Αναλυτικότερα, ο Μ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως «δεν έχω εργαστεί ξανά με τόσο ανέντιμο πολιτικό», ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως «ενώ εμείς μιλάμε για την ισότητα των Τουρκοκυπρίων, αυτός προτιμά να επιτίθεται στην Τουρκία». Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν σκοπεύει να εμπλακεί στις εκλογές στα Κατεχόμενα, ωστόσο κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να σκεφτούν προσεκτικά ποιον θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Μουσταφά Ακινζί, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο προσάρτησης των Κατεχόμενων της Κύπρου από την Τουρκία, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Κριμαίας στην ρωσοουκρανική διαμάχη, χαρακτηρίζοντας το ως ένα «φρικτό ενδεχόμενο, που θα διαλύσει την τουρκοκυπριακή πλευρά».

«Αυτό είναι ένα σενάριο που θα διαλύσει την "ΤΔΒΚ" (σ.σ.:όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος). Το υποστηρίζω αυτό και είναι κάτι που δεν το λέω για πρώτη φορά, γιατί αυτό είναι ένα πραγματικό συναίσθημα και σκέψη του "τ/κ λαού"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

AP PHOTO