Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε να πληρώσω τα «έξοδα» του Γ. Φιλιππάκη
Ο Σ. Μιωνής απαντά στον Ν. Παππά

Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε να πληρώσω τα «έξοδα» του Γ. Φιλιππάκη

Με ένα υπόμνημα «απαντά» ο Σάμπυ Μιωνής στην κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, αποδομώντας τα όσα υποστήριξε και επιμένοντας ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε στο ραντεβού στο Μαξίμου να πληρώσει τα «έξοδα» του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη. Διευκρινίζει ότι δεν συνάντησε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Νίκου Παππά απαίτησε να πληρώσω έξοδα στον κ. Φιλιππάκη και όχι "δικαστικά έξοδα" όπως ψευδώς και τεχνηέντως αναφέρεται», τονίζει ο επιχειρηματίας στο υπόμνημά του και επισημαίνει ότι «μοναδική αλήθεια είναι ότι εκβιάστηκα από τον κ. Παπαγγελόπουλο και την εγκληματική του συμμορία προκειμένου να πληρώσω 350.000 ευρώ για να πάψουν οι εναντίον μου ποινικές διώξεις». 

Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει ότι δεν συνάντησε ούτε μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο εκείνος ήταν πρωθυπουργός. «Τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε του μίλησα ποτέ όσο ήταν πρωθυπουργός, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα το πόδι μου, έστω για ένα δευτερόλεπτο», υπογραμμίζει προσθέτοντας ότι «αυτονοήτως ο κ. Σαμαράς δεν μεσολάβησε ποτέ μεταξύ εμού και του κ. Φιλιππάκη προκειμένου να επέλθει οποιοσδήποτε συμβιβασμός. Οποιοσδήποτε συμψηφισμός γίνεται μεταξύ του δικαστικού συμβιβασμού του 2013 με τις εκβιαστικές ενέργειες της περιόδου 2016 – '18, γίνεται ελλείψει επιχειρημάτων και είναι δείγμα πανικού από τους μηνυόμενους». 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι λυπάται ειλικρινά για την μνήμη του Ν. Παππά, η οποία -όπως λέει- φαίνεται ότι τον προδίδει με αποτέλεσμα να λέει ανακρίβειες. «Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του», υπογραμμίζει με νόημα, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι ο πρώην Υπουργός δεν ήταν μέρος του προβλήματος. «Το μόνο για το οποίο μπορώ να μεμφθώ τον κ. Παππά είναι ότι ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Παπασταύρου είναι αθώος ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του. Μάλιστα όπως μου είχε πει χαρακτηριστικά “it’s just politics’’», λέει. 

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που είχε ο Ν. Παππάς κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική όπου είχε ρωτηθεί σχετικά με τις συναντήσεις στο Μαξίμου και την επίκληση των πιέσεων από το Ισραήλ. Συγκεκριμένα:

Ως προς τις συναντήσεις με Παππαγγελόπουλο:

Δ.Μαρκοπουλος: Πότε τελικά έγινε η συνάντηση των τριών σας; πριν την υπογραφή του συμφωνητικού όπως είπε ο Παπαγγελόπουλος ή μετά πως είπε ο Φιλιππάκης; ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

Ν.Παππας: Έγινε μετά.

Δ.Μαρκοπουλος: άρα ο Παπαγγελόπουλος λέει ψέματα.

Ν.Παππας: Το ραντεβού έγινε μετά το συμφωνητικό 

Σε άλλο σημείο:

Δ.Μαρκοπουλος: Από το 2016 σας ενόχλησε ξανά η κυβέρνηση του Ισραήλ για τον Μιωνη;

Ν.Παππας: όχι

Δ.Μαρκόπουλος: Τότε το 2018 κι ενώ δεν είχατε αρμοδιότητες υπουργού επικράτειας αλλά ψηφιακής πολιτικης ως τι μεριμνήσετε; κρατήσατε "κάβα" την υπόθεση; γιατί μπλεχτήκατε  ενώ το Ισραήλ δεν σας πίεσε;

Ν. Παππας: Υπήρχαν εξελίξεις και μετά όμως δεν θέλω να μιλήσω.