Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και πάλι το Κύπελλό «του»

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και πάλι το Κύπελλό «του»

Τον τίτλο του φαβορί τον είχε εξαρχής πλάι στο όνομά του. Το βράδυ της Κυριακής (9/5), ο Παναθηναϊκός τοποθέτησε δίπλα του άλλον έναν τίτλο στη διοργάνωση στην οποία ήταν και είναι και πάλι κυρίαρχος. Εναν χρόνο μετά τη «στέψη» της ΑΕΚ ως Κυπελλούχου, στον περσινό τελικό με τον Προμηθέα, το «τριφύλλι», επιβλήθηκε αρκετά δύσκολα επίσης των Πατρινών με 91-79 και κατέκτησε τον 20ο τίτλο του στον θεσμό και τον 8ο την τελευταία δεκαετία. Παράλληλα, έφτασαν τις 26 συνεχείς χρονιές με τουλάχιστον έναν τίτλο. 

Στον 25ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ιστορίας τους, οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και πανηγύρισαν, καθώς σ’ όλη τη διάρκεια του τελικού είχαν τις απαραίτητες (περισσότερες) λύσεις σε κάθε σημείο του ματς. Η ομάδα του Οντεντ Κάτας προηγήθηκε νωρίς – νωρίς με 15-5 (στο 7΄) λόγω της αστοχίας και των τεσσάρων λαθών του Προμηθέα, ο οποίος πάντως παρά τα 3/11 σουτ στην πρώτη περίοδο, μείωσε σε 20-15 στο δεκάλεπτο.

Η άμυνα «ζώνης» που επέλεξε ο κόουτς Μάκης Γιατράς δυσκόλεψε τον άστοχο (πλην Σαντ – Ρος) Παναθηναϊκό, και παρότι το «τριφύλλι» ξέφυγε 42-31 χάρη σε 17π. του MVP του αγώνα, Ιωάννη Παπαπέτρου, οι Πατρινοί μείωσαν σε 45-41 στο ημίχρονο. Με το χαμηλό «σχήμα» των Αγκμπελέσε και Γιαννόπουλου στις θέσεις των ψηλών να φέρνει προσωρινό αποτέλεσμα για τον Προμηθέα.

Η επιθετική αφύπνιση του Μάριο Χεζόνια επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει και πάλι μία διψήφια διαφορά, με το 58-45 του 25΄, ωστόσο ο Κλαβέλ και Τζεράι και Τζέριαν Γκραντ κράτησαν και πάλι κοντά την ομάδα της Πάτρας, η οποία μείωσε στους έξι (61-55) στο 28΄, πριν από το 68-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η τελευταία περίοδος δεν άλλαξε την κατάσταση, αν και οι τυπικά και ουσιαστικά φιλοξενούμενοι μείωσαν ως το 80-77 του 38΄, με σερί 9-0! Ο Παναθηναϊκός, όμως, βρήκε και πάλι «απαντήσεις» και έφτασε στο τρόπαιο με το τελικό 91-79, αφήνοντας τον μαχητικό Προμηθέα με δεύτερο διαδοχικό χαμένο τελικό και με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, το Σούπερ Καπ του περασμένου Σεπτεμβρίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κάτας): Μακ, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 25 (3/9τριπ.), Χεζόνια 18 (2/8τριπ.), Δίπλαρος, Κασελάκης, Ουάιτ 6, Μήτογλου 17 (2/2τριπ.), Μπεντίλ 3, Σαντ – Ρος 16 (4/7τριπ.).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελέσε 2, Τζεράι Γκραντ 18, Κλαβέλ 23 (2/5τριπ.), Λούντζης 9 (1/3τριπ.), Δ. Αγραβάνης 5, Γ. Αγραβάνης 5 (1/2τριπ.), Φορντ, Χριστοδούλου, Τζέριαν Γκραντ 17 (1/3τριπ.), Γιαννόπουλος, Μπαζίνας, Τανούλης.