Ο Ομρι Κάσπι επενδύει εκατομμύρια σε εταιρία προϊόντων κάνναβης

Ο Ομρι Κάσπι επενδύει εκατομμύρια σε εταιρία προϊόντων κάνναβης

Τον Αύγουστο του 2019 επέστρεψε «σπίτι του», υπογράφοντας ένα τριετές συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αντί 3,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ομρι Κάσπι, πάντως, δεν αναζητούσε στην πατρίδα του μία ευκαιρία για μπασκετική... «σύνταξη». Άλλωστε, ως «πολίτης του κόσμου», με δεκαετή θητεία σε επτά ομάδες του ΝΒΑ, δεν έχει απλώς εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον του. Εχει ήδη φροντίσει να βρει και το νέο επάγγελμά του.

Ο 32χρονος Ισραηλινός φόργουορντ, ο οποίος το 2018 αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, έχει κερδίσει από το πέρασμά του από την Αμερική περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Πριν καν ολοκληρώσει την πορεία του στα παρκέ, «χτίζει» μία δεύτερη καριέρα εκτός γηπέδων. Επενδύοντας εκατομμύρια σε μία επιχείρηση που κάνει εξαγωγές προϊόντων κάνναβης σε τέσσερις χώρες, μεταξύ των οποίων οι Βραζιλία και Τζαμάικα.

Η μαριχουάνα έχει επιτραπεί πλέον σε 33 αμερικανικές πολιτείες, τόσο για ιατρικούς όσο και για ψυχαγωγικούς λόγους. Ενώ το ΝΒΑ αποφάσισε φέτος κατ’ εξαίρεση να μην υποβάλει τους παίκτες σε ελέγχους για χρήση κάνναβης.

Ένας από τους νέους συνεργάτες του Κάσπι θα είναι ο παλαίμαχος σέντερ των Μπακς, Λάρι Σάντερς. Ο 32χρονος Αμερικανός αποχώρησε από το ΝΒΑ σε ηλικία μόλις 28 ετών, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας. Αρχικά είχε αποβληθεί προσωρινά από τη λίγκα τόσο για χρήση μαριχουάνας όσο και για συμμετοχή του σε καυγά, σε μπαρ του Μιλγουόκι.

Οι Μπακς το 2015 εξαγόρασαν το συμβόλαιό του - καταβάλλοντάς του σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια ετησίως ως το 2022 -, θεωρώντας πως επηρεάζει τους νεαρούς παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το 2017 επιχείρησε ανεπιτυχώς ένα πέρασμα τεσσάρων εβδομάδων από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, πριν αποχωρήσει οριστικά από το ΝΒΑ.

Ο Σάντερς εξηγεί ότι συγκεκριμένη χρήση κάνναβης «είναι ευεργετική τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Εχω περάσει από το στάδιο της κατάθλιψης και το γνωρίζω». Και εκτιμά πως «πρέπει να διαγράψουμε το στίγμα της χρήσης της». Στη συνεργασία του με τον Ομρι Κάσπι έχουν επικεντρωθεί στην εταιρία Click σε ένα μπουκάλι κάνναβης σε μορφή σπρέι, το οποίο έχει βάση το νερό και χορηγείται υπογλώσσια, ακόμη και πριν από τον ύπνο.

Στην επιχείρηση έχουν βάλει χρήματα και άλλοι δύο εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ, που ωστόσο δεν επιθυμούν να γίνει γνωστό το όνομά τους. Τον Οκτώβριο του 2020, ο παλαίμαχος σταρ των Σόνικς, Σον Κεμπ, εγκαινίασε κατάστημα λιανικής πώλησης κάνναβης στο Σιάτλ, ως ο πρώτος Αφροαμερικανός ιδιοκτήτης αντίστοιχης επιχείρησης στην πόλη.