ΓΔ: 898,41 4,65 (0,52 %)

Τζίρος: 7,56 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2000η
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,41 4,65 (0,52 %)

Τζίρος: 7,56 εκατ. €   RT

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί δωρεάν μία από τις πέντε μονάδες του στο ΕΣΥ

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί δωρεάν μία από τις πέντε μονάδες του στο ΕΣΥ

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το ύψος της προσφοράς κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει το διάστημα από σήμερα έως την 1/6/2020 (που θα είναι και μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης), ώστε να συμβάλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Η κλινική προσφέρεται σε πλήρη λειτουργία, στελέχωση και ετοιμότητα, ενώ οι ιδιωτικοί ασθενείς της θα διοχετευθούν στις υπόλοιπες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, εδώ και 36 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στην Ελληνική κοινωνία, σε δοκιμαζόμενες και ευπαθείς ομάδες. Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται καθολικά, θεωρούμε ευθύνη μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Χρήστος Αποστολόπουλος.

 Από την πλευρα του, ο δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, σχετικά δήλωσε: «Ως ηγέτης του κλάδου και μοναδικός ελληνικών συμφερόντων Όμιλος υγείας στη χώρα, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, αλλά και στο ελληνικό κράτος, λειτουργώντας με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ομίλου, που έθεσε, από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ο ιδρυτής του Γεώργιος Αποστολόπουλος».