Ο Ολυμπιακός πιο κοντά στους «16» του Europa League, 4-2 την Αϊντχόφεν

Ο Ολυμπιακός πιο κοντά στους «16» του Europa League, 4-2 την Αϊντχόφεν

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-2 την Αϊντχόφεν στην πρώτη τους αναμέτρηση για τους «32» του Europa League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση ενόψει του δεύτερου αγώνα στις 25 του μήνα στην Ολλανδία.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο... χάος στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου και σημειώθηκαν τα πέντε από τα έξι γκολ. Οι δύο αντίπαλοι αντάλλασσαν χτυπήματα, αλλά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε. Στο 9' ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουένα. Η απάντηση, όμως, ήταν σχεδόν άμεση. Στο 14' ο Ζάχαβι ισοφάρισε. Το σουτ του προσέκρουσε στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο προτού καταλήξει στα δίχτυα.

Η ατυχία δεν «έριξε» τον Ολυμπιακό. Στο 37' ο Εμ' Βιλά με σουτ εκτός περιοχής έβαλε και πάλι μπροστά τους γηπεδούχους. Η συμμετοχή του Γάλλου στο ματς ήταν αμφίβολη. Οχι μόνο έπαιξε, ήταν και από τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο. Και πάλι, πάντως, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε σωστά και στο 40' ισοφάρισε εκ νέου ο Ζάχαβι. Η απουσία του Σεμέδο ήταν εμφανής. Ο Ελ Αραμπί ήταν προσηλωμένος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Εκλεψε τη μπάλα από τον Μπάουμγκαρτλ, που μετρούσε λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο έχοντας αντικαταστήσει τον τραυματία Μποσκαλί στο κέντρο της άμυνας της PSV, κι αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα έκανε το 3-2.

Μετά τη βόλτα από τ' αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αμυντικά και έλεγξε καλύτερα τις επιθέσεις της Αϊντχόφεν, αλλά κι ο ίδιος έγινε λιγότερο απειλητικός, μέχρι που ανέβασε ταχύτητα στο τελευταίο τέταρτο. Η ταυτόχρονη παρουσία των Μασούρα, Φορτούνη, Βρουσάι και Χασάν του έδωσε την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα της Αϊντχόφεν κι ο Μασούρας στο 83' με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό σκορ που φέρνει τον Ολυμπιακό πιο κοντά στους «16» του Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-3-3): Σα – Λαλά (80' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσουκ – Εμ' Βιλά (80' Βρουσάι), Καμαρά, Μπουχαλάκης – Βαλμπουενά (68' Μασούρας), Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης), Μπρούμα (80' Χασάν).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (4-3-3): Εμβογκό – Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάλι (38' Μπάουμγκαρτλ), Μαξ – Σανγκαρέ (70' Βέρτεσεν), Τόμας (85' φαν Χίνκελ), Ροσάριο – Γκέτσε (70' Μάουρο Ζούνιορ), Ζάχαβι (85' Γκουτιέρες), Μάλεν.