«Ο νέος πολιτικός που έκανε την έκπληξη»
Le Figaro για Κυρ. Πιερρακάκη

«Ο νέος πολιτικός που έκανε την έκπληξη»

Ο περιορισμός της γραφειοκρατίας είναι «το πιο εντυπωσιακό θύμα του covid-19 στην Ελλάδα» αναφέρει η γαλλική Le Figaro, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι «ο νέος πολιτικός που έκανε την έκπληξη» κατά την κρίση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε άρθρο στη διαδικτυακή της έκδοση, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πως η γραφειοκρατία ήταν «μια Λερναία Υδρα που καθυστερεί την πρόοδο της χώρας σε όλα τα επίπεδα, από τις εγγραφές στο Πανεπιστήμιο μέχρι τις προσλήψεις στο Δημόσιο ή ένα απλό πιστοποιητικό γέννησης».

Ωστόσο, η προώθηση των ψηφιακών λύσεων με αφορμή την κρίση του κορονοϊού από τον Έλληνα υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθιστούν τον κ. Πιερρακάκη «τον πολιτικό που έκανε την έκπληξη, κατά την ανακοίνωση της επιβολής περιορισμού της κυκλοφορίας, καθιερώνοντας την κατ' εξαίρεση μετακίνηση μέσω SMS, διαδικασίας αντίστοιχης με το "υποτιμητικό πιστοποιητικό¨».

«Οι Έλληνες», συνεχίζει το δημοσίευμα, «μπορούν να στείλουν ένα δωρεάν SMS στο 13033, με το όνομά τους και αναφέροντας μία από έξι δυνατές επιλογές εξόδου. Ελάχιστα δευτερόλεπτα από την αποστολή, έρχεται μια απάντηση επιβεβαίωσης. Στο παραπάνω, να προστεθεί και ένα προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό 112 που εστάλη τρεις φορές, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν σε περιορισμό».

Η Le Figaro αναφέρει ακόμα πως ο κ. Πιερρακάκης λαμβάνει τα εύσημα και από τον ελληνικό λαό, καθώς σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Interview βαθμολογείται με 8,1 / 10 για το έργο του κατά την περίοδο της κρίσης.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην απλούστευση διαδικασιών όσον αφορά την χορήγηση πιστοποιητικών και εγγράφων, ενώ το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «η ελληνική Διοίκηση αλλάζει αναγκαστικά. Ο γόρδιος δεσμός της γραφειοκρατίας δεν έχει κοπεί ολοκληρωτικά ακόμη, ωστόσο οι αρχές επιθυμούν να επωφεληθούν από αυτήν την περίοδο της απομόνωσης για να εδραιώσουν τη στήριξη του κόσμου στην ψηφιοποίηση».