Ο Ναβάλνι ζητά από την ΕΕ κυρώσεις σε συμμάχους του Πούτιν μεταξύ των οποίων και στον Ρ. Αμπράμοβιτς

Ο Ναβάλνι ζητά από την ΕΕ κυρώσεις σε συμμάχους του Πούτιν μεταξύ των οποίων και στον Ρ. Αμπράμοβιτς

Την ώρα που η Ρωσία δηλώνει ότι θα αγνοήσει τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης για απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο ίδιος προτρέπει τις δυτικές κυβερνήσεις να επιβάλουν κυρώσεις σε βασικούς συμμάχους του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ναβάλνι προσδιόρισε οκτώ άτομα ως πιθανούς στόχους κυρώσεων συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς και του μεγιστάνα Αλίσερ Ουσμάνοφ. Εκτός από τους δισεκατομμυριούχους, η λίστα περιλαμβάνει τον διευθύνοντα Σλσύμβουλο της VTB Bank Αντρέι Κόστιν και τον Υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μούρασκο.

Χθες, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει νέες κυρώσεις για τη Ρωσία ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει ομοφωνία.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Ναβάλνι ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε τριάντα μέρες φυλάκισης αμέσως μόλις επέστρεψε από τη Γερμανία, μεταφέρθηκε σε μια φυλακή, όπου είχαν βρεθεί και άλλοι διάσημοι επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταξύ των οποίων, ο Σεργκέι Μάγκνιτσκι,  ο Μιχαήλ Χοντορκοφσκι και ο Πλάτο Λεμπέντεφ.