Ο Ν. Τόσκας επιχείρησε να δικαιολογήσει την αδράνεια της πολιτείας για τον Ρουβίκωνα

Ο Ν. Τόσκας επιχείρησε να δικαιολογήσει την αδράνεια της πολιτείας για τον Ρουβίκωνα

Στη δημιουργία εντυπώσεων απέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τη χθεσινή εισβολή στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως πάνω από 100 μέλη του Ρουβίκωνα έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τόσκας είπε πως «αυτές οι ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις», ενώ απέφυγε να απαντήσει εάν η κυβέρνηση υποτίμησε αρχικά το μέγεθος των προβλημάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει ο «Ρουβίκωνας». 

Σημείωσε ωστόσο πως η δράση του «Ρουβίκωνα» βλάπτει την πορεία της χώρας διότι η εν λόγω ομάδα επιδεικνύει «πρωτόγονη πολιτική σκέψη» η οποία συμβάλει στη «συντηρητικοποίηση» της κοινωνίας. 

Υποστήριξε ακόμα ότι κατ' αυτόν τον τρόπο η δράση του «Ρουβίκωνα» βλάπτει πολιτικά την κυβέρνηση.

Άνανδρη και φασιστική η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Αναφερόμενος στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, έκανε λόγο για άνανδρη, τραμπούκικη και φασιστική επίθεση, σημειώνοντας ότι βλέπει συστηματική τακτική από ακροδεξιούς κύκλους.

Η επίθεση δεν είχε σχέση με την εκδήλωση και τη συγκέντρωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, αποσκοπούσε στο να πλήξει τον δήμαρχο και τις βασικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης, δηλαδή τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, είπε ο υπουργός. 

Παράλληλα, σημείωσε πως πολύ γρήγορα συνελήφθησαν και προσήχθησαν στη δικαιοσύνη οι τέσσερις άνθρωποι που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν και να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. 

Κληθείς να σχολιάσει την αστυνόμευση της εκδήλωσης, ο κ. Τόσκας είπε πως ο Γ. Μπουτάρης πήγε με τους «λιγοστούς φρουρούς του» και κανείς δεν περίμενε ότι απρόκλητα θα δεχόταν επίθεση.