Ο Ν. Παππάς -εκτός απροόπτου- μέσα στην εβδομάδα δίνει εξηγήσεις
Προανακριτική

Ο Ν. Παππάς -εκτός απροόπτου- μέσα στην εβδομάδα δίνει εξηγήσεις

Μετά τις καταγγελίες του Σ. Μιωνή, έρχεται η ώρα του Ν. Παππά να περάσει την πόρτα της προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να δώσει «εξηγήσεις» για τα ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να κλείσει το «deal» για τα 350.000 ευρώ. Ο πρώην Υπουργός και alter ego του Αλέξη Τσίπρα επρόκειτο να βρεθεί στην επιτροπή σήμερα, εντούτοις τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο ώθησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα να προχωρήσει σε μια αναβολή ορισμένων ημερών, καθότι τα εθνικά θέματα προέχουν. Η κατάθεση του κ. Παππά προγραμματίστηκε για την προσεχή Πέμπτη, εκτός κι αν υπάρχουν εξελίξεις που οδηγήσουν σε μια νέα ματαίωση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει σήμερα νέα συνεννόηση ώστε να αναθεωρηθούν τα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις. 

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι εκτός από την κατάθεση του Ν. Παππά ιδιαίτερα κομβική θεωρείται η ακρόαση της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία είχε οριστεί για την Πέμπτη. Ως φαίνεται, και αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις, η κυρία Τουλουπάκη θα παραστεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, αν φυσικά δεν προβάλλει άλλα δικονομικά ζητήματα με στόχο να παίξει καθυστερήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τουλουπάκη, που και τις προηγούμενες  ημέρες εφηύρε μια νομικίστικη δικαιολογία για να μην παραστεί στην επιτροπή, έχει κάνει επί της ουσίας τα πάντα για να συσκοτίσει την υπόθεση, την ώρα που ήδη πέντε εισαγγελείς έχουν περιγράψει -σύμφωνα με πηγές- ένα «παραδικαστικό» κύκλωμα με ενορχηστρωτή τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή προς τον Προεδρείο της Επιτροπής με την οποία πρότεινε οι μάρτυρες να καταθέσουν με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, ως μη όφειλε, αφού η επιτροπή είχε απευθυνθεί στον αρμόδια εισαγγελέα Π. Μπρακουμάτσο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει, σπεύδει να απευθύνει επιστολές, γνωστοποιώντας την… άποψή της.

Υπό αυτό το πλαίσιο, οι προσεχείς δύο εβδομάδες, μέσα στις οποίες δεν αποκλείεται να καταθέσει και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ αναμένεται και η απάντηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, αναφορικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τα 4 αδικήματα που περιλαμβάνονται στην αρχική πρόταση της ΝΔ, αναμένεται να προστεθούν τουλάχιστον άλλα τρία…