Ο Μπίλ Γκέιτς από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στις ΗΠΑ

Ο Μπίλ Γκέιτς από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στις ΗΠΑ

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι εκ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών γεωργικών εκτάσεων στην Αμερική μετά τις τελευταίες αγορές τις οποίες έκανε και επικαλείται το Fox Business.

To περιοδικό The Land Report αποκάλυψε ότι ο Γκέιτς έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο γεωργικών εκτάσεων που εκτείνεται σε 18 πολιτείες μέσω τρίτων οντοτήτων από την Cascade Investments, το οικογενειακό επενδυτικό όχημα του μεγιστάνα.

«Οι μεγαλύτερες ιδιοκτησίες του είναι στη Λουιζιάνα (69.071 στρέμματα), στο Αρκάνσας (47.927 στρέμματα) και στη Νεμπράσκα (20.588 στρέμματα). Επιπλέον, έχει μερίδιο σε 25.750 στρέμματα μεταβατικής γης στη δυτική πλευρά του Φοίνιξ της Αριζόνα, η οποία αναπτύσσεται ως νέο προάστιο», σημειώνει το δημοσίευμα που επικαλείται το Fox Business.

Όσον αφορά τους μεμονωμένους ιδιοκτήτες γης, ο Γκέιτς εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πίσω από τον Τζον Μαλόουν, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφαία θέση με 2,2 εκατομμύρια στρέμματα αγροκτημάτων και δασών και τον ιδρυτή του CNN, Τεντ Τερνερ ο οποίος κατέχει 2 εκατομμύρια στρέμματα αγροκτημάτων.