Ο Μπερνάρ–Ανρί Λεβί προσκεκλημένος της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Μπερνάρ–Ανρί Λεβί προσκεκλημένος της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Γάλλος φιλόσοφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και ακτιβιστής Μπερνάρ–Ανρί Λεβί  θα είναι προσκεκλημένος της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 4 το απόγευμα, στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο «Συζητώντας με…».

Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των εναλλακτικών ψηφιακών δράσεων της ελληνικής προεδρίας, προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σκοπός των συναντήσεων είναι  βέβαια ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας - Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως πρόεδρος της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Άγγελος Αθανασόπουλος, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η ψηφιακή συζήτηση, που θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming στην ιστοσελίδα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το κανάλι στο youtube, καθώς και από το Facebook της προεδρίας.