7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Κρεμλίνο: Ο Μπάιντεν θα λάβει «άβολα» μηνύματα ενόψει της συναντήσης με τον Πούτιν

Ο Μπάιντεν θα λάβει «άβολα» μηνύματα ενόψει της συναντήσης με τον Πούτιν
AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Παρά το γεγονός ότι η πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16 Ιουνίου έχει γίνει δεκτή με θετικά μηνύματα, δε λείπουν οι υψηλοί τόνοι δεδομένου ότι τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και οι ανταγωνισμοί οξύνονται.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν βρίσκονται στην ίδια σελίδα, αλλά παραδοσιακά είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε διατύπωση ερωτήσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε ο Ριάμπκοφ σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα νιώσουν «άβολα» με μερικά από τα σήματα που θα λάβουν από τη Μόσχα τις επόμενες ημέρες.

Η δήλωση του Ρώσου αξιωματούχου έρχεται ως απάντηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα πει στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Θα συναντήσω τον πρόεδρο Πούτιν σε δύο εβδομάδες στη Γενεύη και θα πω ξεκάθαρα ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο εκείνοι θα παραβιάζουν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του την παραμονή της Ημέρας των Πεσόντων, εθνικής εορτής των ΗΠΑ, αφιερωμένης στη μνήμη των πεσόντων για την πατρίδα στρατιωτών.

Ο Τζο Μπάιντεν τηρεί αυστηρή στάση απέναντι στη Ρωσία, θέλοντας να επισημάνει τη ρήξη με το προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ που ακολούθησε πολιτική ευμένειας απέναντι στον κύριο του Κρεμλίνου.